Studera på Distans

22 feb 2010
FRÅGA
HEJ JAG VILL VETTA LITE MER OM DISTANS OM MAN KAN FÅ HJÄLP FRÅN CSN FÖR ATT DET KOSTAR PENGAR. VILKA SOM HAR RÄTT ATT LÄSA DISTANS.

Svar:

Hej

Idag erbjuder de flesta universitet och högskolor studier på nätet, både hela utbildningar och kortare kurser, vilket öppnar nya vägar för dig som inte har möjlighet att ta dig till utbildningsorten eller av annan orsak vill studera på distans.

För att läsa en utbildning på distans kräver det att du är disciplinerad, samt att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. En del kurser är nämligen helt nät- eller webbaserade vilket betyder att du aldrig behöver resa till högskolans campusort, varken vid introduktioner eller vid tentamenstillfällen men vilket kräver att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.

Dock finns det ett fåtal som kräver ett visst antal möten under kursen. Andra distansutbildningar har sina möten på olika lärcentra runtom i landet och då kan det vara smidigt att bo geografiskt nära och det underlättar om du redan från början tar reda på när och var kursens möten ska äga rum.

Vad som gäller med CSN bidrag och behörighet varierar beroende på utbildning och skola.

Du kan läsa mera om distansutbildningar eller också välja en utbildning på distans från utbildningslistan.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀