Läsa språk på Distans

19 feb 2010
FRÅGA
My name is Vania and I'd like to have some information about " svenska på distans".
I did SFI course for nearly a year, and did the first test (D test?) and I passed and then I stopped as I started working.

I'd love to improve my swedish, but can't go to schooll right now because I'm home with my baby. He'll start dagis in August 2010. So before that I'd like to study at home. What kind of course I should apply for? How long is the course for?

Ps. You can answer in swedish. I can read and speak much more than I can wright.

Svar:

Hej Vania.

Att läsa en kurs på distans kräver disciplin, och framförallt att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Idag finns det flera språkkurser som du kan läsa på distans, och du kan välja bland komvuxutbildingar, så väl som folkhögskolor, eller universitet/högskola.

Svenska på distans finns det flera kurser att välja bland, och för dig handlar det om att välja den som du känner att du komme få ut mest av, beroende på dina förkunskaper etc.

Bra att veta ör också att kurserna för Svenska som andraspråk riktar sig till de som inte har svenska som modersmål, vilket inte exempelvis "Svenska A" gör.

Lycka till med språkstudierna Vania önskar vi här på Studentum!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀