Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 153 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 153 träffar
1
2
3
4
...
8

Läs en yrkesutbildning i Stockholm

En yrkesutbildning i Stockholm är ett bra val för dig som är säker på vad du vill att din utbildning ska leda till och vill leva i Sveriges största stad under studietiden. Vare sig du är intresserad av att läsa på distans från Stockholm eller har siktat in dig på ett lärosäte i staden har du en spännande tid framför dig. Att leva som student i Stockholm innebär att du redan har ett nätverk och en fot inne i bostadsmarknaden när du ska ut på arbetsmarknaden. Det är ett försprång många Stockholmssugna studenter saknar. 

Varför välja en yrkesutbildning i Stockholm? 

Du som vill läsa en yrkesutbildning i Stockholm har säkert redan siktet inställt på vad du vill jobba med efter utbildningen. En yrkesutbildning är allt från en kortare utbildning på ett par månader som du bekostar själv (t.ex. en utbildning till makeup artist, personlig tränare eller massageterapeut) till en längre utbildning på universitetsnivå som leder till en yrkestitel (t.ex. en utbildning till journalist, tandläkare eller psykolog). Du kan också läsa yrkesutbildning på folkhögskolor, yrkeshögskolor och på komvux. 

Det finns många fördelar med att välja en nischad yrkesutbildning i Stockholm. Du som väljer att flytta till Stockholm för din utbildning kommer att ha en stadig grund att stå på när det är dags för praktik på företag som lockar, eller när du ska ansöka om jobb efter examen. En yrkesutbildning ger dig rätt förkunskaper för att kunna hantera ditt framtida yrke. 

Hur är det att läsa en yrkesutbildning i Stockholm? 

Hur ditt studentliv kommer att se ut beror på vilken typ av lärosäte du väljer. Om du väljer en yrkesutbildning på ett universitet eller högskola i Stockholmsområdet kan du engagera dig i studentföreningar, kårer och liknande. Du kommer då att ha vad många kallar för en “klassisk studietid”. 

Är du mer nyfiken på att läsa en yrkesutbildning som du bekostar själv, eller lockas av en YH-utbildning eller folkhögskola kommer det att påverka hur din studietid blir. Om du känner dig osäker på hur det kan vara att läsa en yrkesutbildning i Stockholm, och om det verkligen är din grej, kan du fråga skolan som du är intresserad av om de arrangerar öppet hus eller om du kan få tala med någon av deras studenter. På det sättet får du en större inblick i hur din kommande studietid kan komma att se ut. 

Hur är Stockholm som studentstad? 

I Stockholm hittar du mängder av utbildningar på flera olika sorters lärosäten. Utbudet av företag som kan ta emot praktikanter är också oerhört stort. Staden har ett myllrande nöjesliv och majoriteten av Sveriges största teater- och musikaluppsättningar finns att se här, liksom de flesta av våra största muséer. Många erbjuder bra studentrabatter som tillgängliggör utbudet även för stadens studenter. 

Vissa tvekar inför att välja en yrkesutbildning i Stockholm på grund av bostadsmarknadens rykte om att vara snårig och svår att ta sig in på. Men låt inte det stoppa dig! Visst, det kan vara svårt att få tillgång till en studentlägenhet utan att ha köat en längre period, men många väljer att vara inneboende, bilda kollektiv eller bo en bit utanför staden och pendla. Stockholm är stort och har väldigt goda kommunikationer. 

Jämför dina favoriter