Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

En utbildning med framtidsutsikter

Viktor var elva år och spelade fotboll när han en dag drabbades av ryggskott. Med en elvaårings nyfikenhet iakttog han hänfört kiropraktorns noggranna undersökning och behandling. Tio år senare sökte Viktor själv till Skandinaviska Kiropraktorhögskolans femåriga kiropraktorutbildning.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

– Jag har länge spelat ishockey och har alltid ifrågasatt mina tränare och velat veta varför vi ska göra på olika sätt. Många tränare kör samma övningar som de har gjort i 30 år, utan att tänka efter varför och om det ens är bra för kroppen. Jag ville lära mig varför man gör på olika sätt för att sedan kunna hjälpa andra att träna bättre!

På kiropraktorutbildningen får Viktor lära sig det mesta om människokroppen. Lärarna som jobbar på skolan är yrkesverksamma med lång klinisk erfarenhet, vilket innebär att studenterna ofta får höra riktiga patientfall som exempel under lektionerna. I årskurs fyra och fem tillbringar studenterna flera timmar i veckan på skolans egen patientklinik där de får utöva sina kunskaper i praktiken och träna sin egen fingerfärdighet. Behandlingarna ges under handledning från yrkesverksamma legitimerade kiropraktorer.

– Det var när jag började jobba på patientkliniken som jag förstod hur mycket jag har lärt mig - och även hur mycket jag har kvar att lära mig! Det är som att varje gång jag kommer upp en nivå i kunskapstrappan får jag lite bättre utsikt och ser lite mer av allt som finns att lära.

Viktor läser till kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan


Förutom den legitimationsgrundande femåriga kiropraktorutbildningen erbjuder kiropraktorhögskolan även vidareutbildning. Trots att Viktor tycker att kiropraktorutbildningen är en väldigt bra grund att stå på så är han övertygad om att han kommer fortsätta plugga någon gång i framtiden.

– Världen kommer att ha förändrats till år 2050 och därför måste alla kiropraktorer utbilda sig och repetera sina färdigheter för att behålla kunskapen. Det handlar om att våga ta eget ansvar - på skolan får du möjligheterna sedan är det upp till dig att göra någonting av dem!

I den senaste rapporten från SACO toppar kiropraktor listan över framtidens yrken. Bristen på kiropraktorer förväntas vara fortsatt stor år 2017 och chansen att hitta jobb är mycket god. Viktor har redan startat eget företag där han instruerar olika lag i fysträning. Han planerar att fortsätta driva eget även efter utbildningen.

– När man har eget företag kan man bestämma över sin tillvaro på ett annat sätt, bestämma hur och var man ska jobba och sätta sina egna förutsättningar.

För att börja på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan var Viktor tvungen att lämna sin barndomsstad Uppsala för att flytta till Stockholm, något han ännu inte har ångrat.

– Stockholm är en intressantare och bättre stad, jag kommer bo kvar här även efter skolan. Alla borde prova på att byta stad någon gång, jag tror det är nyttigt!

För Viktor var det självklart att han skulle börja på kiropraktorutbildningen. Det var hans förstahandsval.

– Jag hade ställt in mig på att bli kiropraktor. Det hade legat där och grott i mitt bakhuvud i nästan tio år. Jag rekommenderar absolut alla som är intresserade av människor, kroppar och att hjälpa andra att söka till kiropraktorutbildningen!Läs mer om Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.