Visa studentum.se som: Mobil

STUDERA TILL KIROPRAKTOR - GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT

Kiropraktor är ett yrke för dig som gillar människor och människokroppen. En nyutexaminerad kiropraktor har dessutom lätt att få jobb, bra betalt och stor frihet att starta egen verksamhet eller göra internationell karriär.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan på KI Campus har utbildat kiropraktorer sedan 1983 och är idag Skandinaviens största och äldsta kiropraktiska institution.
Högskolans syfte är att erbjuda en kiropraktorutbildning baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Vi bedriver även forskning i samarbete med några av Sveriges mest aktade medicinska forskningsinstitutioner och universitetssjukhus. Vårt mål är att vara en utbildningsinstans av hög internationell klass!

Kiropraktorprogrammet

På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan kan du gå en femårig utbildning i kiropraktik som efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring leder till legitimation. Under utbildningen läser du ämnen som anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och näringsfysiologi och under årskurs 4 och 5 praktiserar du dina kunskaper i högskolans egna klinik.

Högskolans syfte

Högskolans syfte är att erbjuda en kiropraktorutbildning baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Vi bedriver även forskning i samarbete med några av Sveriges mest aktade medicinska forskningsinstitutioner och universitetssjukhus.

Avgifter & studiemedel

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan drivs inte av en privat ägare utan av en ideell stiftelse - helt utan vinstintressen. Alla pengar investeras i utbildningen. Vårt mål är att bli helt integrerade i det statliga universitetet och att vara en utbildningsinstans av hög internationell klass. 

Kiropraktorprogrammet är studiemedelsberättigat i hela Norden där svenska studenter söker studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Du kan ansöka om både studiebidrag, studielån samt merkostnadslån. Merkostnadslånet täcker den största delen av kursavgiften.


För mer information om Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Kiropraktor / Naprapat / Osteopat Ort
Kiropraktorprogrammet Stockholm

Visa alla

Videoreportage

Bli kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan! Skolan har 30 års erfarenhet i branschen. Teori varvas med praktik och under utbildningen får du möta patienterna ute på fältet, till exempel genom att medverka i olika tv-produktioner.

Titta in på utbildningen till kiropraktor och hör lärare och studenter berätta om utbildningen, stämning och gemenskapen på skolan.

Välkommen till Skandinaviska Kiropraktorhögskolan!

   

Reportage

Från skådespelare till kiropraktor

Från skådespelare till kiropraktor

Läs mer Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Träffa Lisa Anderback som läste skådespeleri på gymnasiet och på den vägen blev fascinerad av människokroppen. Idag läser Lisa till kiropraktor och drömmer om att i framtiden öppna ett eget center där flera olika terapeuter jobbar tillsammans.

Läs Lisas egen berättelse om vad som fick henna att läsa till kiropraktor och om studierna på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan


En utbildning med framtidsutsikter

En utbildning med framtidsutsikter

Läs mer Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Träffa Viktor Helander som läser till kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Enligt SACOs senaste rapport toppar kiropraktor listan över framtidens yrken. Bristen på kiropraktorer förväntas vara fortsatt stor år 2017 och chansen att hitta jobb är mycket god.

Lär som Viktor som redan har startat eget företag, något han planerar att fortsätta driva även efter utbildningen.


Utbildning med hög kvalité!

Utbildning med hög kvalité!

Läs mer Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan syfte är att erbjuda en utbildning till kiropraktor, baserad på medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper, och har som övergripande mål att utvecklas till ett internationellt centrum för kiropraktisk forskning och undervisning.

Martin Wiknander, 30 år, har gått Kiropraktorutbildningen på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, och tog sin examen redan år 2008. Cecilia Landberg, 22 år, går sitt andra år på skolan.

Här kan du läsa mera om deras erfarenheter och hur de upplevde samt upplever sin studietid på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan.


Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Fogdevreten 2A
171 65 SOLNA

Beställ information

För att få mer information från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, fyll i följande uppgifter: