Visar 1-20 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 24 träffar
1
2

Varför ska du plugga till sjuksköterska?

Som sjuksköterska arbetar du med ett viktigt samhällsuppdrag. Sjuksköterskor möter människor i alla åldrar och ansvarar för den övergripande omvårdnaden. Det förekommer daglig kontakt med patienter och dess anhöriga i yrket. Du säkerställer att dina patienter får rätt medicinsk behandling och inte minst att behandlingarna genomförs på ett korrekt sätt. I arbetet som legitimerad sjuksköterska får du bland annat utföra riskbedömningar, tillämpa bästa möjliga vård, hantera läkemedel på ett säkert sätt och handleda studenter. Det förekommer även en del administrativt arbete i yrket, det kan handla om att föra journaler, kontakta andra myndigheter och skriva remisser. 

Plugga till sjuksköterska på distans 

Sjuksköterskeprogrammet omfattar 180 högskolepoäng fördelade på sex terminer över tre år. Att studera till sjuksköterska på distans är ett bra alternativ för dig som både vill studera och ha tid för exempelvis jobb eller familjeliv. Du kan helt enkelt välja själv när på dygnet du vill studera! Det krävs oftast att du har tillgång till dator och internet då undervisningen sker digitalt. När du studerar till sjuksköterska på distans ingår både teoretiska och praktiska moment. De teoretiska ämnena studerar du på distans och de praktiska momenten kommer kräva fysisk närvaro några gånger per termin. I din utbildning kan du välja en specifik inriktning, vilket kan vara akutsjukvård, barn- och ungdomsvård, barnmorska eller psykiatri. Efter sjuksköterskeexamen kan du välja att studera vidare till olika specialistutbildningar, även dessa finns att plugga på distans. Bland annat kan du välja en specialistutbildning till distriktssjuksköterska, intensivvård eller ambulanssjukvård. 

Var kan jag jobba efter att ha studerat till sjuksköterska på distans? 

För en legitimerad sjuksköterska finns goda jobbutsikter. I framtiden kan du jobba inom region/landsting, kommun eller privata mottagningar. Det finns även möjlighet till internationellt arbete. 

Var kan jag studera till sjuksköterska på distans? 

Du kan studera till sjuksköterska på distans på flera olika lärosäten, bland annat yrkeshögskola, komvux, högskola och universitet.

Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter