Studera i Karlstad

Där solen alltid lyser

Karlstad är inte bara en universitetsstad, här finns det utbildningar på det flesta nivåer. Karlstad ligger vackert beläget vid Vänerns norra strand i Värmland. Utveckla din kompetens idag - hitta en utbildning nedan!
Visar 1-20 av 157 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 157 träffar
1
2
3
4
...
8

Karlstad har drygt 80 000 invånare och staden bildades 1584. Högskolan fick 1999 universitetsstatus och har idag omkring 10 000 studenter. Karlstad har ett rikt nöjesliv, här finns Wermlandsoperan och runt Stora torget ligger det många restauranger och barer.

Närhet till vatten är ett annat signum i Karlstad, dels närheten till Vänern men även Klarälven och andra kanaler gör att vattnet aldrig är långt bort.

Karlstad har ett rikt näringsliv, både Metso och Stora Enso har till exempel stora industrier för pappersmassa respektive förpackningsproduktion.

Ett annat känt företag är kafferosteriet Löfbergs Lila, rosteriet grundades 1906 och är ett av Nordens största. Företaget har också gett namn åt Karlstads största arena Löfbergs Lila arena där stadens stolthet, ishockeylaget Färjestads BK, spelar sina hemmamatcher.

Utbildningar i Karlstad

Studentboende i Karlstad

Karlstads kommun har en bostadsgaranti för all som studerar på universitet. Det kommunala bostadsbolaget KBAB är det enklaste stället att söka bostad via. Kom ihåg att du som student kan ha rätt till bostadsbidrag, beroende på vad du har för hyra och vilka övriga inkomster förutom ditt studiemedel som du har under året.

Om du redan vet att du vill studera i Karlstad men kanske inte riktigt vet vad du vill studera, kan du kika på länkarna här nedan där du finner en massa olika utbildningsformer. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Karlstad
» Yh-utbildningar i Karlstad
» Folkhögskoleutbildningar i Karlstad
» Distansutbildningar i Karlstad
» Yrkesutbildningar i Karlstad

Jämför dina favoriter