Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs profil lokala spåret

Molkoms Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Karlstad
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2022 - Karlstad
Allmän kurs profil lokala spåret

Om utbildningen

Lokala spåret

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill fullfölja dina gymnasiestudier, eller dig som saknar gymnasiestudier och som även saknar vissa grundskolebetyg. Med FN:s globala mål som grund studerar du gymnasiegemensamma ämnen vid Molkoms folkhögskola i Karlstad.

Allmän kurs har stora möjligheter att anpassas efter din förmåga och ditt sätt att lära dig. Lokala spåret erbjuder extra stöd i din studiesituation i form av att samtliga lektioner är lärarledda, utökad lektionstid i vissa ämnen och schemalagd studieteknik. Vi arbetar till viss del tematiskt och ämnesöverskridande, där mötet och gemenskap med andra är centralt. Du studerar i din egen takt på den nivå du befinner dig i nära samråd med studievägledare kring din studieplan.

Utbildningen ökar din förståelse för samhället och samhällsfrågor. Därigenom kan du utveckla dina möjligheter att påverka din egen situation genom fortsatt utbildning som leder till arbete eller andra sätt att engagera dig på.
Kurstiden varierar beroende på vilka förkunskaper du har. Ett år är den kortaste kurstiden för att få ett studieomdöme.

Inom de givna ramarna planeras din studietid efter dina intressen och behov i samråd med studie/yrkesvägledare och ditt arbete bygger på eget ansvar, självständighet och gruppgemenskap.

Mål för utbildningen
En förutsättning för att du ska lyckas med studierna och dina mål på allmän kurs är att du har en egen önskan om att studera och är beredd att tillsammans med andra deltagare och lärare söka kunskap samt mötas i samtal och diskussion kring lärandet.

Grundläggande och/eller särskilda behörigheter för högre studier vid yrkeshögskola, högskola eller universitet
Kunskap om FN:s globala mål, Agenda 2030
God studievana inför högre studier
Stärkt i att arbeta tillsammans med andra
Stärkt självkänsla och självförtroende
Stärkt i självständigt arbete med eget ansvar.

För mer information om Allmän kurs profil lokala spåret, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Molkoms Folkhögskola?

CSN-berättigad

Du väljer studietakt

Kursinnehåll

Utbildningen ger dig möjlighet att uppnå gymnasiebehörighet i de gymnasiegemensamma ämnen som krävs för grundläggande behörighet till högre studier. Utbildningen utgår från de studerandes intressen, förkunskaper och samhället omkring oss.

FN:s globala mål, Agenda 2030, är uppsatta för att vi alla, var vi än bor på jorden tillsammans ska hitta lösningar för en hållbar värld. De 17 globala målen genomsyrar hela utbildningen.

Lokala spåret syftar till att du som studerar får insikt, kännedom och förankring i vårt lokala samhälle. Det innebär studiebesök, föreläsningar, kännedom om samhällets funktioner och uppdrag samt temaarbeten med utgångspunkt i vårt lokala samhälle. Varje Tema innehåller föreläsningar, studiebesök, praktiska övningar, undersökningar, inlämningsuppgifter samt någon form av presentation.

Kursplan
Kursen är 39 veckor per läsår. Vi läser inte alla ämnen under första året, religion och naturkunskap kommer år 2 eller år 3.

Följande gymnasiebehörigheter ges möjlighet att uppnå under studietiden
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1
Svenska 2/Svenska som andraspråk 2
Svenska 3/Svenska som andraspråk 3
Matematik 1-4
Engelska 5-7
Samhällskunskap 1a1, 1a2, 2
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Historia 1a1, 1a2
Religion 1

Har du redan någon eller några av ovan nämnda kurser, studerar du vidare i ämnet och utvecklas utifrån de kompetenser du redan har. Förutom behörighetsämnena ingår olika aktiviteter och schemabrytande tema-dagar såsom gemensamma friluftsdagar, fotbollsturneringar, teaterbesök etcetera.

Egen utrustning/låneutrustning
Under skoltiden använder du egen dator eller lånar skolans. De digitala läromedlen har du tillgång till via skolan. Övriga läromedel och studiematerial som exempelvis matematikbok köper du själv.

Så ansöker du

För att ansöka behöver du ha fyllt 18 år. För att din ansökan ska vara fullständig bifogar du följande:
Personligt brev
Personbevis
Betyg

Molkoms Folkhögskola

Välkommen till Molkoms Folkhögskola!

Vill du söka vidare till högre studier eller har du ett intresse inom film, skådespeleri eller hälsa som du vill utveckla eller jobba med? Då kan Molkoms folkhögskola vara platsen för dig. Du kommer studera i trevliga lokaler med modern...


Läs mer om Molkoms Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs profil lokala spåret

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Molkoms Folkhögskola

Mejerivägen 3 (Box 66)
660 60 Molkom


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs profil lokala spåret från Molkoms Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: