Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

YH-utbildning

Event-, Scen- och Digital Produktionsteknik

Performing Arts School, i Göteborg
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

digital produktionsteknik

Drömmer du om ett teknisk avancerat yrke i en ledande roll bakom scenen?

Nu startar en 2-årig yrkeshögskoleutbildning i event-, scen- och digital produktionsteknik i Göteborg.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att arbeta bakom scenen med event, teater och konserter eller i en streamingstudio med bildservrar och kameror. Du får lära dig ljusteknik, riggning och genomföra digitala produktioner. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som ljusbordsoperatör, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, scentekniker och Stage Manager på landets alla arenor, teatrar och digitala produktionsbolag.

Efter avslutade studier ska du självständigt kunna ansvara för arbetet med en hel scen-, eller eventproduktion på turné eller ansvara för ett live-streamat event med kameror och bildservrar.

En event-, scen- eller digital produktionstekniker har specialiserad tekniskt kunnande inom ljus-, scen- och bildproduktion. Att förstå teknikerns roll och kunna samverka i en kreativ och skapande process är nödvändigt, liksom att kunna agera som projektledare i en komplex produktion med ekonomiskt ansvar. Du arbetar entreprenörielt med goda kunskaper om branschens omvärld och villkor. I din roll ingår även att riskbedöma och självständigt ansvara för säkerheten inom scen, event och digital produktion.
Dessutom ska du ansvara för en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetssätt, utöver att kunna kommunicera väl och skapa, samt etablera goda relationer.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler för såväl teori som praktik. En stor styrka med utbildningen är att den bedrivs i nära samarbete med den andra linjen på Performing Arts School; Artist och musikallinjen.

För mer information om Event-, Scen- och Digital Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Performing Arts School?

Samarbete med brancher

Behov på arbetsmarknaden

Bästa studentstad

Så ansöker du

Utbildningen kräver grundläggande behörighet, är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning och ger 400 YH-poäng och om antalet sökande överstiger antalet platser kan ett praktiskt och teoretiskt prov ske.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 400 YH-poäng

Vad gör en scen-, event- och digital tekniker?

Du kommer att arbeta på teatrar, scener, event och inspelningsstudios som är din kommande arbetsplats i en eller flera roller.

Du jobbar med ljus, ljud, video, riggning, planering och logistik. Du är först och sist på plats. Under föreställningen sköter du bildmixrar, ljus och programmering. Du ansvarar för att rätt dekorelement kommer in på rätt ställe vid rätt tidpunkt på ett säkert sätt. Som stagemanager ser du till att allt flyter på som det ska enligt planeringen. Verkar för en god stämning, löser problem och ser till att alla är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Du utgår från producentens kravspecifikation, regissörens manus, ljuddesignerns ritningar och ansvarar för att allt sker säkert och medverkar aktivt i riskbedömningar. Du jobbar i ett stort kreativt team av olika kompetenser med våra främsta artister. Det är ett spännande, omväxlande och stimulerande arbete.

Målgrupp

Du är noggrann, lösningsorienterad och tycker om människor med olika bakgrunder och kulturer. Du jobbar när andra är lediga. Dvs på kvällar och helger.

Utbildningen ska verka genusmedvetet och utifrån ett normkritiskt perspektiv. Vi arbetar för att motverka traditionella könsbundna yrkesval.

Alla ska, oavsett kön, religion eller etnisk härkomst, ha möjlighet att välja en utbildning utifrån sitt eget intresse och mötas med respekt för sitt yrkesval.Från branschen finns ett tydligt uttalat önskemål att utbildningen ska verka för en jämnare könsfördelning i ett ännu mansdominerat yrke samt att flerspråkighet, dvs. kunskaper i andra språk än svenska och engelska är en merit i en internationell bransch.

Efter studierna

ARBETSMARKNAD

Välutbildade teater-, event- och digitala tekniker är efterfrågade medarbetare som är utbildade på den senaste tekniken, som kan sitt hantverk inom yrket och som törs gå främst med nyskapande lösningar. Pandemin som drabbat branschen extremt hårt har resulterat i en mycket hög efterfrågan av tekniker för digital produktion. En teknik som kommit för att stanna med streaming och hybridevent.

Branschen söker dig som vill kunna hantera en scen, studio eller ett utomhusevent där ena dagen inte är den andra lik, du som vet att du är både först och sist på plats.
Branschen har stått stilla under pandemin men nu när den kommer att starta under 2022 så kommer det 2023 vara ett hårt tryck på dessa kompetenser.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Event-, Scen- och Digital Produktionsteknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Performing Arts School
Frihamnen 16A
41770 Göteborg

Välkommen till Performing Arts School i Göteborg!

Performing Arts School utbildar dig som vi bli internationell artist inom musikal, sång, dans och teater och leder fram till examen, Advanced Graduate Diploma in Performing Arts, 180 poäng ECTS och är enligt EQF/SeQF på samma nivå som en kandidatexamen...

Läs mer om Performing Arts School och visa alla utbildningar.

Highlights