YH-utbildning

Eventkoordinator

Längd
2 år (400 YH-poäng)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år (400 YH-poäng)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Eventkoordinator

Eventkoordinatorutbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som projektledare eller produktionsledare inom upplevelseindustrin. Tillsammans med våra utbildare och gästföreläsare får du insyn i arbetslivet och nätverka i branschen.

Eventkoordinator är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning i Landskrona beläget mitt i den växande Öresundsregionen. Under dina två år på utbildningen läser du 13 kurser som du kombinerar med operativt arbete i form av projektarbete, volontärsuppdrag och praktik.

Upplevelseindustrin befinner sig i en spännande utveckling och efterfrågan är stor. Med hjälp av våra utbildare som är kopplade direkt till branschen får du tillgång till de senaste verktygen som arbetslivet efterfrågar. Du kommer att arbeta kreativt med att planera, leda och genomföra projekt från början av utbildningen och leverera starka upplevelser i alla möten.

Utbildningen ger dig kunskaper för att arbeta i en ledande position med helhetsansvar. Arbetsområdet är brett och omfattar alla upplevelseformer som handlar om kommunikation, varumärkesutveckling destinationsutveckling, produktioner, sport, musik, konferens, mässa, festival, teater, kultur, nöje mm. Fokus ligger på projektledning och upplevelsebaserade evenemang och möten.

Anställningsformerna kan variera, exempelvis projekt- eller tillsvidareanställningar inom kommun, region eller anställd i företag, alternativt egenföretagare eller konsult. Efter genomgången utbildning skall de studerande bemästra kunskaper inom: eventproduktion, strategiskt tänkande, kommunikation och ledarskap, projektledning, evenemangssäkerhet, eventlogistik, förhandlingsteknik, presentationsteknik, evenemangsteknik, värdskap och service, varumärkesstrategi, försäljning, marknadsföring, branschrelaterad juridik, företagande och entreprenörskap.

Arbetsmöjligheter efter utbildningen Eventkoordinator

Efter utbildningen ska du kunna arbeta som: eventkoordinator, project manager, event manager, key account manager, creative producer, projektassistent, produktionsledare, eventarrangör, sponsoransvarig, projektadministratör, idé-, produkt- och affärsutvecklare, turnéledare, artistbokare, möteskonsult, affärsutvecklare

Du kan till exempel jobba inom följande områden/branscher: kommunikationsbyråer, eventbyråer, festivaler, idrotts- och sportevenemang, eget företag, mässor, konvent, kongresser, reklam, media, nöjesindustrin, destinationsutveckling och eventavdelningar på företag och kommuner.

För mer information om Eventkoordinator, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Landskrona

Varför välja Yrkeshögskolan Landskrona?

Samarbete med branscher

Bra kontakter med näringsliv

Eftertraktad utbildning

Lärande i arbete (LIA)

Under LIA, lärande i arbete, ska den studerande utföra definierade arbetsuppgifter på en arbetsplats utanför skolan. Det kan vara privata företag eller offentlig förvaltning. LIA är oftast den mest uppskattade delen av utbildningen, då teoretiska resonemang ska anpassas till en konkret och varierad verklighet. En viktig sak är också att de studerande får chans att visa på en arbetsplats vad de går för. Många av våra studerande har genom åren fått anställning på sina LIA-arbetsplatser. Under utbildningen får de studerande undervisning och träning i hur man går tillväga i kontakterna med arbetsgivare för att få en LIA-plats. Det är en nyttig erfarenhet för framtida arbetssökande.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

Affärsutveckling och avtalsrätt, 30 p
Digital och upplevelsebaserad marknadsföring, 30 p
Evenemangssäkerhet, 15 p
Event Production 1, 25 p
Event Production 2, 50 p
Grafisk och digital kommunikation,15 p
Hospitality Management, 25 p
Hållbara evenemang, 15 p
Project Management, 35 p
LIA 1, 40 p
LIA 2, 40 p
LIA 3, 60 p
Examensrapport, 20 p

Så ansöker du

Behörighet 
Grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskola.

Ansökan
Nästa utbildningsstart är den 19 augusti 2024. Ansökan öppnar den 1 februari.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Eventkoordinator

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 25 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Carin
09 maj 2024
Den fantastiska eventkoordinatorutbildningen

På Eventkoordinatorutbildningen får man en grundlig bas att stå på för att kunna arbeta inom event. De olika kurserna tar upp många områden såsom projektplanering inkl genomföra...

Visa mer
5/5
J
22 apr 2024

Lärorik utbildning där balansen mellan teoretisk kunskap och praktiska kunskap tillämpas på ett mycket bra sätt. Mycket bra föreläsare och utbildningsledare.

5/5
Victoria
22 apr 2024
Världens roligaste utbildning!

En otroligt givande och rolig utbildning. Har aldrig skolångest och lär mig något nytt varje dag. Super duktiga utbildningsledare och föreläsare och du kommer bli proffs på att ...

Visa mer
Yrkeshögskolan Landskrona
Postadress: Yrkeshögskolan Landskrona
261 80 Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona är en del av Landskrona stads vuxenutbildning. Vi skapar moderna utbildningar som riktar sig mot ett arbetsliv i framtiden. Eventkoordinator, Hud- och spaterapeut, Medicinsk vårdadministratör eller Stödpedagog - välj vilket som ska bli ditt framtidsjobb! Hos oss möter du...

Läs mer om Yrkeshögskolan Landskrona och visa alla utbildningar.

Highlights