Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Eventkoordinator

Yrkeshögskolan Landskrona
Sammanfattning
YH-utbildning
Landskrona
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2023 - Landskrona
Sista ansökan: 2023-05-31

Om utbildningen

Eventkoordinator

Eventkoordinatorutbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som projektledare eller produktionsledare inom upplevelseindustrin. Tillsammans med våra utbildare och gästföreläsare får du insyn i arbetslivet och nätverka i branschen.

Eventkoordinator är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning i Landskrona beläget mitt i den växande Öresundsregionen. Under dina två år på utbildningen läser du 13 kurser som du kombinerar med operativt arbete i form av projektarbete, volontärsuppdrag och praktik.

Upplevelseindustrin befinner sig i en spännande utveckling och efterfrågan är stor. Med hjälp av våra utbildare som är kopplade direkt till branschen får du tillgång till de senaste verktygen som arbetslivet efterfrågar. Du kommer att arbeta kreativt med att planera, leda och genomföra projekt från början av utbildningen och leverera starka upplevelser i alla möten.

Utbildningen ger dig kunskaper för att arbeta i en ledande position med helhetsansvar. Arbetsområdet är brett och omfattar alla upplevelseformer som handlar om kommunikation, varumärkesutveckling destinationsutveckling, produktioner, sport, musik, konferens, mässa, festival, teater, kultur, nöje mm. Fokus ligger på projektledning och upplevelsebaserade evenemang och möten.

Anställningsformerna kan variera, exempelvis projekt- eller tillsvidareanställningar inom kommun, region eller anställd i företag, alternativt egenföretagare eller konsult. Efter genomgången utbildning skall de studerande bemästra kunskaper inom: eventproduktion, strategiskt tänkande, kommunikation och ledarskap, projektledning, evenemangssäkerhet, eventlogistik, förhandlingsteknik, presentationsteknik, evenemangsteknik, värdskap och service, varumärkesstrategi, försäljning, marknadsföring, branschrelaterad juridik, företagande och entreprenörskap.

Arbetsmöjligheter efter utbildningen Eventkoordinator

Efter utbildningen ska du kunna arbeta som: eventkoordinator, project manager, event manager, key account manager, creative producer, projektassistent, produktionsledare, eventarrangör, sponsoransvarig, projektadministratör, idé-, produkt- och affärsutvecklare, turnéledare, artistbokare, möteskonsult, affärsutvecklare

Du kan till exempel jobba inom följande områden/branscher: kommunikationsbyråer, eventbyråer, festivaler, idrotts- och sportevenemang, eget företag, mässor, konvent, kongresser, reklam, media, nöjesindustrin, destinationsutveckling och eventavdelningar på företag och kommuner.

För mer information om Eventkoordinator, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Yrkeshögskolan Landskrona?

Samarbete med branscher

Bra kontakter med näringsliv

Eftertraktad utbildning

Lärande i arbete (LIA)

Under LIA, lärande i arbete, ska den studerande utföra definierade arbetsuppgifter på en arbetsplats utanför skolan. Det kan vara privata företag eller offentlig förvaltning. LIA är oftast den mest uppskattade delen av utbildningen, då teoretiska resonemang ska anpassas till en konkret och varierad verklighet. En viktig sak är också att de studerande får chans att visa på en arbetsplats vad de går för. Många av våra studerande har genom åren fått anställning på sina LIA-arbetsplatser. Under utbildningen får de studerande undervisning och träning i hur man går tillväga i kontakterna med arbetsgivare för att få en LIA-plats. Det är en nyttig erfarenhet för framtida arbetssökande.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

Affärsutveckling och avtalsrätt, 30 p
Digital och upplevelsebaserad marknadsföring, 30 p
Evenemangssäkerhet, 15 p
Event Production 1, 25 p
Event Production 2, 50 p
Examensrapport 20, p
Grafisk och digital kommunikation 15, p
Hospitality Management, 25 p
Hållbara evenemang, 15 p
LIA 1, 40 p
LIA 2, 40 p
LIA 3, 60 p
Project Management, 35 p

Så ansöker du

Behörighet 
Grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskola.

Ansökan
Nästa utbildningsstart är i augusti 2023. Ansökan når du via vår hemsida.

Sista ansökningsdatum är 31/5.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona

Yrkeshögskolan Landskrona är en del av Landskrona stads vuxenutbildning. Vi skapar moderna utbildningar som riktar sig mot ett arbetsliv i framtiden. Eventkoordinator, Hud- och spaterapeut, Hälso- och vårdadministratör, Projektledare inom installationsbranschen eller Stödpedagog - välj vilket som ska bli ditt framtidsjobb! Hos...


Läs mer om Yrkeshögskolan Landskrona och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Eventkoordinator

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Landskrona

Postadress: Yrkeshögskolan Landskrona
261 80 Landskrona

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 19 recensioner.

Kasper

Helt fantastisk utbildning, kan inte rekommendera nog!!

Julia

Så många inspirerande och lärorika kurser. Bästa lärarna jag har haft.

Jackie Iversen

Så nöjd med utbildningen! Väldigt utvecklande både personligt och inom branchen.

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 24 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Eventkoordinator från Yrkeshögskolan Landskrona, fyll i följande uppgifter: