Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

User Experience Design

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

User Experience Design

Om programmet

Är du intresserad av psykologi, design och de mjukare delarna av datavetenskap? Är du dessutom kreativ och analytisk? Då är det här utbildningen för dig. Samspelet mellan användare och IT är spännande och utmaningen ligger i att designa IT-system som är lätta, effektiva och roliga att använda. Som UX-designer är du bryggan mellan uppdragsgivaren, utvecklarna, programmerarna och slutanvändarna.

Det här läser du på programmet

UXD-programmet utgår från ett helhetsperspektiv för att förstå och designa system och produkter som är både lätta att använda och ger användaren en bra upplevelse. Du får med dig både ett brett teoretiskt perspektiv (till exempel inom kognitionsvetenskap, systemutveckling och design) och praktiska tillämpningar (till exempel bygga webbplatser och app-design). Under studierna får du även lära dig att utföra olika former av undersökningar, som intervjuer, observationer, experiment och att utvärdera användbarheten hos olika tekniska produkter och system.

Den första terminen fokuserar på introduktionskurser inom kognitiv psykologi och UXD. Du utvecklar även grundläggande kunskaper i teckning (inga förkunskaper behövs) och prototyping. Andra året kombinerar du dina teoretiska kunskaper med praktiska projekt som genomförs ute på företag. Det tredje året spetsar du dina kunskaper och gör dig redo för ditt examensarbete. Examensarbetet kan du välja att göra i samarbete med ett företag.

Representanter från näringslivet är med i vårt programråd vilket garanterar att du har en uppdaterad och eftertraktad kompetens efter examen.

Jobb efter examen

Det finns idag ett stort fokus på användbarhet och användarupplevelse i olika typer av IT-system och som UX-designer blir du eftertraktad på arbetsmarknaden.

Andra titlar du kan få i ditt framtida yrkesliv är användbarhetsexpert, UX-writer, informationsarkitekt eller interaktionsdesigner. Du kan både vara anställd på ett företag eller jobba som konsult.

Läsa vidare efter programmet

Tre års studier på User Experience Design leder till en kandidatexamen med huvudområdet informationsteknologi. Efter din examen kan du fortsätta med magister- eller masterstudier på Högskolan i Skövde. Du har också möjlighet att läsa vidare på magister- eller masternivå på andra lärosäten, både i Sverige och utomlands.

Forskning inom området

Se hemsidan för forskningsmiljön informationsteknologi.

För mer information om User Experience Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

Grundläggande behörighet.
Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: User Experience Design

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights