Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Informationsteknologi - Business Intelligence

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Informationsteknologi - Business Intelligence

Om programmet

Business Intelligence är ett område som förväntas växa mycket under kommande år. Att kunna omvandla all data som sparas till information som kan användas till att förbättra och effektivisera verksamheter är intressant för alla branscher. Programmet har utformats tillsammans med partners inom näringslivet, för att vara säkra på att kurserna i programmet ger dig den kompetens företagen har behov av nu och i framtiden.

Det här läser du på programmet

Första året får du lära dig grunderna inom bland annat verksamhetsmodellering, Business Intelligence, databaser, informationssäkerhet och programmering. Du får en bred kunskapsbas som du sedan bygger vidare på under programmets andra år.

Under år två kommer du att arbeta mycket i projektform tillsammans med studenter på andra program där era olika nyckelkompetenser kombineras för att utveckla IT-lösningar. Du kommer att fördjupa dina kunskaper inom organisationers insamling, lagring och användning av information och samtidigt bygga olika typer av applikationer. Dessutom kommer du få lära dig grunderna inom data warehousing.

Under programmets tredje år ägnar du dig åt fördjupning inom data warehousing och BI. Programmet innehåller dessutom 15 valbara poäng som du själv kan använda för att skapa en unik kompetensprofil. Den avslutande terminen består av ditt examensarbete där du själv väljer vilket ämne du vill fördjupa dig inom.

Utlandsstudier

Vill du upptäcka världen samtidigt som du studerar finns det goda möjligheter att studera en termin på något av våra partneruniversitet. Det passar bäst att resa iväg höstterminen i årskurs tre och det finns många utländska universitet att välja mellan. Du får möjlighet att studera unika kurser som partneruniversiteten ger och du får tillgodoräkna dig dina högskolepoäng, förutsatt att du får godkänt på kursen.

Jobb efter examen

Utbildningen förbereder dig för olika typer av arbetsuppgifter där du är en kommunikativ problemlösare. Det kan till exempel handla om att utveckla data warehouse-system eller BI-lösningar för företag. Du kan också jobba med att anpassa befintliga IT-lösningar efter nya behov.

Exempel på framtida jobb är utvecklare av affärssystem och beslutsstödsystem, BI-konsult, systemupphandlare, IT-projektledare, dataanalytiker och verksamhets- och affärsutvecklare. Det råder idag stor brist på IT-personal med en inriktning mot Business Intelligence och du kommer att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Detta visar såväl Arbetsförmedlingens prognoser som Sacos rapport Framtidsutsikter.

Läsa vidare efter programmet

Tre års studier på Informationsteknologi – inriktning BI leder till en kandidatexamen med huvudområdet informationsteknologi. Efter din examen kan du fortsätta med magister- eller masterstudier på Högskolan i Skövde. Du har också möjlighet att läsa vidare på magister- eller masternivå på andra lärosäten, både i Sverige och utomlands.

Forskning inom området

Se hemsidan för forskningscentrat Informationsteknologi.

För mer information om Informationsteknologi - Business Intelligence, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

Grundläggande behörighet (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Informationsteknologi - Business Intelligence

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights