William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Var kommer du ifrån?

Mitt namn är William Björkman, jag är en entusiastisk 23-årig kille från Sverige.

Berätta kortfattat om Geranium

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.

Varför valde du den här praktikplatsen?

För mig var det ett enkelt val att göra praktik på Geranium, eftersom restaurangen är rankad som världens näst bästa och deras sätt att respektera och ge liv åt produkterna är i världsklass. Sättet som råvarorna behandlas på och deras uppmärksamhet på detaljer är bortom perfektion. Samma perfektion som man finner i allt de gör, i varje teknik, och varje tallrik som serveras.

Vilka var dina uppgifter?

Under min tid på Geranium varierade arbetsuppgifterna, det kunde vara allt från att plocka örter, klippa blommor, skala räkor till att grilla olika proteiner, övervaka sous vide och servera diverse rätter. En viktig prioritering är städning och organisation, allt måste alltid vara fläckfritt.

Vilken del tyckte du var svårast?

Det svåraste var att komma in i arbetsflödet och rutinerna. Dagarna börjar klockan 08.00 och slutar vid midnatt om inte senare. Att driva och få kroppen i synk med 16 timmars plusskift med cirka 5 timmars sömn tog några veckor att anpassa sig till.

Vad har du lärt dig?

Ord kan inte beskriva allt jag lärt mig under praktikperioden. Jag tror att det viktigaste jag kommer att ta med mig är förmågan att alltid driva på, och gå in med inställningen att alltid sträva efter att åstadkomma det mest perfekta resultatet i varje uppgift.

Vilket är ditt favoritminne från praktiken?

Jag har inget specifikt minne som sticker ut, det är en helhetslösning med praktikplatsen. Alla fantastiska minnen och vänskap som uppstått under perioden är härliga. Om jag måste välja är det när man ser en maträtt som man har förberett sig på att bli färdig. Tänk dig att arbeta på en maträtt i 15 timmar och äntligen se den komma samman på tallriken. Det är detta som gör matlagning till en så vacker upplevelse.
Läs mer om Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen
Läs mer om Internationell Kockutbildning i Schweiz
Läs mer om Vegetarisk kockutbildning i Schweiz

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Culinary Arts Academy, Switzerland

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.