Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Högskoleförberedande materialbaserad Konst & Designutbildning  - Objekt & Smyckekonst

Stenebyskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Dals Långed
80 veckor / 2 år
Heltid
CSN-berättigad
6 500 SEK Momsfri
Svenska
Startdatum: 2023-08-21 - Dals Långed
Sista ansökan: 2023-04-17

Om utbildningen

Högskoleförberedande materialbaserad Konst & Designutbildning som lägger grunden för en lyckad ansökan till vidare studier på högskolor och universitet inom området, vart du än vill i världen. Välj mellan sju olika inriktningar!

Inriktning Objekt & Smyckekonst

Genom att kombinera kreativ process med material och teknik ges du möjlighet att utveckla de kunskaper som krävs för att gå från idé till objekt. Undervisning i olika hantverkstekniker lär dig om metallernas egenskaper vilket i sin tur ökar din förståelse för andra materials karaktärsdrag. Processen handlar om att identifiera, problematisera och bearbeta frågeställningar. Dessa kan handla om hur du uppfattar och värderar din omgivning i såväl de stora som de små frågorna.

Våra studenter läser ofta vidare inom smyckekonst, design, konst, arkitektur och konsthantverk.

Undervisningen är i projektform och du tränar hantverksteknik, undersökande och gestaltningsförmåga.

Centralt i utbildningen är den kreativa processen där lekfullhet och risktagande har stor betydelse. Du utmanas till att se saker på nya sätt och att tänja på dina egna och materialens gränser. Du tränas i att kommunicera processen och presentera resultatet muntligt och visuellt samt lär dig att sätta in ditt arbete i ett samtids- och samhällsperspektiv.

Dina lärare ger handledning och kontinuerlig respons på ditt arbete och under läsåret kommer även gästlärare och föreläsare som ger dig nya infallsvinklar i olika ämnen. I undervisningen ingår teckning, modellteckning, färg och formlära. Vi vill att du ska vidga din förståelse och träna ditt seende kring bild och form. 

Du har tillgång till verkstäder, egen arbetsplats och skissutrymmen även efter lektionstid och på helger.

Kursinnehåll

  • Hantverksteknik, grundläggande tekniker för metall- och materialbearbetning

  • Formgivning/design, med tillämpningar

  • Frihands- och modellteckning

  • Formlära, 2- och 3 dimensionell

  • Ämnesteori, material och kompletterande tekniker

  • Orientering om utbildningar/yrken inom ämnesområdet

  • Miljö- och säkerhetsfrågor

För mer information om Högskoleförberedande materialbaserad Konst & Designutbildning  - Objekt & Smyckekonst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Det formella behörighetskravet är att du ska ha genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning. Men du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Dessutom ska du vara godkänd på antagningsprovet som görs i samband med ansökan. Antagningsprovet består av personligt brev, obligatorisk uppgift och portfolio.

Ansökan

Ansök senast 17 april. Ansökningssidan öppnar 1 februari 2023.
Ansökan består av personligt brev, gymnasiebetyg eller motsvarande, obligatorisk uppgift och portfolio. Läs mer på utbildningens hemsida!

Examen & Intyg

Studerande som når utbildningens mål godkänns. Utbildningsbevis utfärdas efter slutförd utbildning under förutsättning att närvaron varit minst 80 % av den schemalagda tiden, att samtliga uppgifter genomförts och att utbildningsmålen uppfyllts.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel under högst 80 veckor. Har du fullt studielån kan du även söka merkostnadslån för terminsavgiften. Terminsavgiften är 6400 SEK per termin. Ytterligare kostnader för eget arbets- och förbrukningsmaterial tillkommer.

Stenebyskolan

Stenebyskolan

Stenebyskolan är ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk som ligger i Dals Långed i Västra Götaland. Det finns en lång tradition av hantverk och studenter kommer till Stenebyskolan från runt om i världen för att fördjupa...


Läs mer om Stenebyskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högskoleförberedande materialbaserad Konst & Designutbildning  - Objekt & Smyckekonst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stenebyskolan

Hemslöjdsvägen 1
666 95 Dals Långed

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Högskoleförberedande materialbaserad Konst & Designutbildning  - Objekt & Smyckekonst från Stenebyskolan, fyll i följande uppgifter: