Visa studentum.se som: Mobil

Teckning & Konst

Odder Højskole
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Odder
14-21 veckor
Heltid
Sök om statens utbildningsstöd
Danska

Om utbildningen

Teckning & Konst

Plugga Teckning och Konst

Är du intresserad av konst och design? Odder Højskole i Danmark erbjuder utbildningen Teckning och Konst. Inom utbildningen finns flera inriktningar för alla som intresserar sig för form, färg och fantasi.

Det finns två huvudlinjer som du väljer till att börja med, konst- eller designspåret. Du kan fritt välja mellan ämnena på dessa linjer och själv skapa den bästa blandningen av konst och design för just din tid på folkhögskolan. Du kan även välja en paketlösning med ämnen och att fördjupa dig i ett bestämt ämne genom en intensiv kurs. 

Förbered dig för konst- och designskolor

Inom de flesta ämnen fokuseras det på att du får redskap och inspiration till att skapa din egen personliga portfölj. Den kan hjälpa dig om du till exempel vill söka in på design-, arkitekt- eller konstskolor. 

Här är ett urval av ämnen du kan välja mellan: 

Teckning

Detta ämne startar med blyerts, krita, kol eller tusch. Utmaningen och glädjen i att teckna, skapa och uppleva med egna händer är i centrum. Oavsett om du är bildkonstnär, designer, arkitekt, grafiker, animatör eller fritidstecknare- de flesta idéer uppstår, utvecklas och tar tillslut visuell form i teckningsprocessen.

Steg för steg går du igenom de klassiska teknikerna och materialen. Du blir presenterad för både fasta och fria uppgifter i många olika utformningar. Det arbetas kontinuerligt med grundläggande problemställningar inom bildkonsten som; perspektiv, komposition, proportioner och kontrast. 

Måleri och konsthistoria 

Ämnet måleri och konsthistoria riktar sig till dig som är intresserad av att skapa egna bilder med ett starkt och personligt uttryck. Måleri handlar om hur du betraktar världen och det är plats till att experimentera med dina egna idéer, uttryck och form. Här får du även inblick i de grundläggande principerna bakom material och måleri teknik och det arbetas med begrepp som komposition, färglära, rymd och ytor.

Konsthistoria är en viktig del av undervisningen. Den kan säga oss varför konsten ser ut som den gör under en specifik period och hur konsten har utvecklat sig, t.ex. från figurativ och berättande till abstrakt och ordlös. Detta har inflytande på när du ska utveckla ditt eget formspråk och känsla för bilder. 

Kläddesign 

Älskar du vackra kläder och bra design? Och drömmer du kanske om att utbilda dig inom modebranchen? Då är kläddesign en bra plattform att starta ifrån. Tidens mode präglas av individualism och många stilarter. Så oavsett om du är nybörjare eller mera erfaren inom området, tar vi utgångspunkt i din personliga smak.

Det arbetas med hela processen av att designa och skapa kläder. Från den första inspirationskällan, skissar, teckning, tillskärning och till att sy upp kreationen. Kursen kulminerar i en modeshow där du själv är designer och stylist. 

Kreativitet och form

Hur uppnår man en kreativ idé? I vilken form och i vilket material? Ämnet kreativitet och form får du en allmän introduktion till en rad olika material som används i verkstaden, såsom gips, vax, lera, glas, kartong med mera.

Du lär dig dekoration och målningstekniker och får en glimt av klassiska proportioner. All undervisning sker på skolans verkstad som också är gratis att använda utanför skoltid. Därför har du alla möjligheter att arbeta nära dina egna kreativa idéer. Tanken är att utveckla din personliga stil och talang.

Keramik och glas

Grunden för keramik är kunskapen om material och tekniker . Därför kommer du att undervisas i de flesta designtekniker, såsom svarvning och plåtteknik. Du får även lära dig dekor, glasyr och avskedanden, både praktiskt och teoretiskt.

Ju större kunskap och erfarenhet du har med keramik , desto mer frihet får du utveckla din egen konstnärliga uttryck . Den estetiska dimensionen är allestädes närvarande och arbetade i verkstaden ökar din sort förståelse . Du lär dig att se , analysera och tolka olika keramiska uttryck/objekt. Keramikkursen passar alla, både nybörjare och rutinerade i behov av ny inspiration. I kursen ingår reflektion , studiebesök och en introduktion till vad som händer på den keramiska scenen.

Förutom lera arbetar vi med glas som material.

För mer information om Teckning & Konst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För information om ansökan och behörighet vänligen fyll i en intresseanmälan.

Kostnader

Höstterminen 2019:

Boende kostar 1545/1695 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Vårterminen 2020:

Boende kostar 1545/1695 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Innan du börjar studera måste du betala 1 500 DKK i medlemsavgift. När du kommer till skolan får du betala 2 000 DKK för material under hela din studietid, inklusive sångbok, elevfoto och internet.

Boendet är dubbelrum med eget badrum, du tar själv med dig lakan, kudde, täcke och handdukar. 

Odder Højskole

Odder Højskole  - En dansk förhögskola

Världens alla hörn känns närmare idag. Ett överflöd av bilder och historier strömmar ut till oss från hela jorden. Kulturer blandas, nya uppfinningar förvånar och möjligheterna för varje person har aldrig varit större. Vi står så att säga mitt i...


Läs mer om Odder Højskole och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Teckning & Konst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Teckning & Konst från Odder Højskole, fyll i följande uppgifter: