Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? 🎓📚 Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna 4 biobiljetter! 🍿🎞️

Färg, form och hantverk

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 09:00 - Stockholm

Videoreportage

Färg, form och hantverk

Utbildningen Färg, form och hantverk ger grundläggande kunskaper inom konst, hantverk och design. Utbildningens stora bredd är perfekt för dig som ännu inte har hittat din inriktning, men vill utforska olika sätt av skapande. Här får du en god grund för fortsatt utbildning och jobb inom till exempel konst, arkitektur, illustration, design, möbler och inredning.

Om utbildningen

Du jobbar med konstnärligt gestaltande i en rad olika ämnen och material för att få en känsla för olika sätt att uttrycka dig. Idéarbete och formgivning löper som en röd tråd i undervisningen. Du lär dig att förstå den kreativa processen genom att arbeta koncentrerat i treveckorskurser med de olika materialen i skolans fina verkstäder och ateljéer. Uppgifterna avrundas ofta med gemensamma genomgångar eller utställningar där du och dina klasskamrater delar erfarenheter kring process och metod. Våra kunniga lärare ger dig handledning och fördjupade kunskaper både i teori och praktik.

Teckning och måleri ingår i Nyckelviksskolans alla utbildningar, men på Färg, form och hantverk får du möjlighet till fördjupning. Här får du arbeta med material som krita, tusch, akvarellfärg, akryl och oljefärg. Måleri och teckningsövningar lägger grunden till att utveckla ditt seende och uttrycksförmåga, som du sedan använder i friare projekt och uppgifter.

Ämnen och material

• Teckning och måleri 10,8 veckor
• Skulptur 3,8 veckor
• Grafik 3,8 veckor
• Keramik 3,8 veckor
• Metall 3,8 veckor
• Trä 3,8 veckor
• Textil form 3,8 veckor
• Textiltryck 3,8 veckor
• Individen och gruppen 1,4 veckor
• Föreläsningar i konst och design 0,8 veckor
• Digitalt foto och bildbehandlings- och layoutprogram 0,4 veckor

Studiebesök på gallerier och museer är självklara moment i de olika ämnena.

För mer information om Färg, form och hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Ansökan

Ansökan för läsåret 2020-2021 är öppen mellan 18 mars och 18 maj 2020. Under samma period kan du även ladda upp arbetsprover. Ansökan görs via skolans hemsida.

Nyckelviksskolan

Nyckelviksskolan

Allting börjar här. Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i 65 år....


Läs mer om Nyckelviksskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Färg, form och hantverk

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Granvägen 1
181 32 Lidingö

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Färg, form och hantverk från Nyckelviksskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: