Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs distans – Samhälle

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1-3 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Startdatum: augusti 2018 - Distans
Sista ansökan: I mån av plats antar vi fram till kursstart
marker Har restplatser/lediga studieplatser

Allmän kurs distans – Samhälle

distans - behörighet till högskolaStadsmissionens folkhögskola - distans

Allmän kurs på distans passar dig som har ofullständig gymnasieutbildning, vill studera hemifrån på heltid och bredda din allmänbildning. Kursen kan ge dig grundläggande behörighet till högskola eller yrkeshögskola efter ett till tre år beroende på tidigare studier och arbetslivserfarenhet.Lyssna

Den här utbildningen är för dig som av olika skäl inte har möjlighet att fysiskt ta dig till vår skola. Den är också till för dig som helt enkelt föredrar distansstudier. Allmän kurs på distans kommer att ge dig möjlighet att vidga dina perspektiv, få nya insikter och dig själv och andra, om vårt samhälle och om världen – såväl då som nu. Du får också en bred plattform och redskap för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola.

Övergripande teman

Studierna bedrivs i ämnesövergripande teman. Det kan exempelvis vara teman om samhällsfrågor och stora globala utmaningar. Du kommer att få diskutera och interagera med andra deltagare och lärare genom vår digitala plattform.

Presentera på ditt sätt

Du lär dig att presentera och gestalta dina nyförvärvade kunskaper på olika sätt som passar dig. Du kan till exempel presentera i form traditionella uppsatser, olika estetiska uttryckssätt eller varför inte genom en pod eller en tidning gjord ihop med kurskamrater? 

Frivilliga träffar

En gång i månaden har vi frivilliga träffar för deltagarna på distansutbildningen i form av studieverkstad på vår skola i Liljeholmen i Stockholm. Ibland gör vi studiebesök på museum, en tidnings­redaktion, en konstutställning eller går en stadsvandring tillsammans. Även dessa studiebesök och aktiviteter är frivilliga.

Individuell studieplan

När du börjar på Allmän kurs på distans utformar du tillsammans med din mentor på kursen en studieplan på ett till tre år beroende på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet. Du som behöver det kan läsa svenska som andraspråk. Du läser även engelska och matematik separat.

För mer information om Allmän kurs distans – Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan och antagning

Hur lång tid du behöver studera är beroende på din studiebakgrund. Därför är det viktigt att du kan uppvisa intyg/betyg från tidigare studier och gärna anställningar om du har. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev, där du berättar lite om dig själv och dina mål med studierna. Ansökan sker via webbformulär på vår hemsida. 

Intervju till distanskurser via telefon. Du får ställa frågor om skolan och den kurs du sökt till. Du får berätta om dig själv, dina tidigare studier och arbeten samt om dina planer för framtiden.

Ansök helst innan 1 maj men vi antar löpande fram till kursstart tills klasserna är fyllda. Till starten i januari fyller vi enstaka lediga platser i befintliga klasser.

Behörigheter

Den grundläggande behörigheten på allmän kurs årskurs 1-3 motsvarar godkänd nivå i:
Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1 (a, b eller c)
Samhällskunskap 1a1
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1
Religion 1

Intyg och studieomdöme

Studieomdöme

Du som går allmän kurs kan begära ett studieomdöme efter fullföljda studier. Det är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga i samtliga ämnen och ger möjlighet att söka i folkhögskolekvoten till högskola eller universitet. Ditt studieomdöme samt vilka kärnämnen du uppnått behörighet i redovisas i "Intyg för högskolestudier" som du får av skolan.

Behörighetsintyg

Studier vid folkhögskola innebär närvaroplikt. Förutsatt att du uppfyllt närvarokravet får du ett intyg över genomgången kurs där innehåll, omfattning och studieomdöme redovisas. 

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Kostnader

Kostnadsfri utbildning

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men skolan tar varje termin ut en materialavgift som delvis täcker t ex studiebesök, lån av läromedel och olycksfallsförsäkring. Materialavgiften är 700 kr per termin, varav 300 kr förskottsbetalas som en bekräftelse i samband med antagning. Eventuella avgiftsbelagda aktiviteter som tillkommer är frivilliga. 

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens Folkhögskola

Välkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs distans – Samhälle.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm