Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Friskvårdsterapeut - Steg 1

Sadholms Akademi
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
20 veckor
Heltid/deltid
Startdatum: Utbildningsstart sker varje termin, se hemsida för mer information - Distans
Sista ansökan: Löpande antagning

Diplomerad Friskvårdsterapeut - Steg 1

Efter den här utbildningen blir du diplomerad friskvårdsterapeut. Utbildningen är Steg 1 av 5 som Sadholms Akademi rekommenderar för en komplett yrkesutbildning. 

För en hälsoinriktad grundkunskap 

Idealisk utbildning för dig som önskar att arbeta med hälsa och friskvård. Utbildningen ger dig en hälsoinriktad grundkunskap samt en god investering i din egen hälsa. Även en god komplettering till dig som arbetar inom vård och omsorg eller serviceinriktad verksamhet.

Hantera vardagen på en friskare nivå 

Utbildningen ger dig en hälsoinriktad grundkunskap för att hantera stress, oro och nervositet. Syftet är att lära känna känslorna i kroppen. Du lär dig att skydda dig själv från utbrändhet och att hantera din vardag på en friskare nivå. Utbildningen kan vara ett komplement till ditt nuvarande arbete eller en grundutbildning för dig som vill ändra arbetsinriktning till ett yrkesområde inom hälsa och friskvård!

Utbildningens innehåll - egen utveckling i fokus  

Egna utvecklingen i fokus: 4 steg för kropps- och behovsorienterad terapi som ger välbefinnande med ökad positiv energi. För att kunna bemöta andra människor behöver man själv uppnå en bearbetad balansnivå. Övningar och behandlingar som kroppsavslappning, meditation, Mindfullness och EFB Metoden. Metoderna används för att motverka spenningar, stress, sömnlöshet, oro, rädslor samt liknande destruktiva upplevelser.

Dokumentation, etik, sekretesslagen samt information om ansvarsförsäkring ingår. Kursmaterial tillkommer delvis. Kursbok går att låna från bibliotek eller från akademin.

Utbildningens upplägg 

Det är en distansutbildning - teori och praktik sker online via Zoom 3 timmar x 2 dagar/månad. Det finns även möjlighet till fysiska träffar i Malmö, Göteborg och Stockholm tillsammans med andra elever. 

  • förmiddagstid 09:00-12:00,
  • eftermiddagstid 13:00-16:00
  • kvällstid 17:00-20:00

Om du vill kan du arbeta heltid under hela utbildningstiden.

Efter utbildningen 

Utbildningen ger dig grundkunskap till att arbeta strukturerat som egen företagare och kunna erbjuda friskvårdstjänster för både den offentliga och privata sektorn. 

För mer information om Diplomerad Friskvårdsterapeut - Steg 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du skickar in din anmälan på skolans hemsida. Antagning sker löpande. Antagningsbesked skickas efter att inbetald handpenning är Sadholms Akademi tillhanda. Hela utbildningsavgiften skall vara Akademin tillhanda 2 veckor innan utbildningens start.

Examen & Intyg

Diplomering sker efter inlämnande av uppgifter samt återlämning av allt utlånat kursmaterial. 100% närvaro krävs med möjlighet till tidsombokning. Du blir Diplomerad Friskvårdsterapeut vid avslutad terminsgång!

Kostnader

22 500 kr (inkl. moms). Hela kursavgiften skall vara akademin tillhanda senast 2 veckor innan utbildningens start. Kontakta skolan för avbetalningsupplägg eller hitta din egen avbetalningsmöjlighet via din bank eller finansbolag.

Sadholms Akademi

De olika utbildningsstegen

Sadholms Akademi erbjuder en komplett yrkesutbildning i fem olika steg. Tillsammans utgör delarna en grundlig presentation samt introduktion för psykoterapi – människan i sin helhet med kropp och själ. Utbildningarna hör ihop steg efter steg och grundar sig på egen upplevelse för...


Läs mer om Sadholms Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Friskvårdsterapeut - Steg 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sadholms Akademi

Järntorgsgatan 12
14 413 01 Göteborg


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 15 recensioner.

Kvinna 34 år, sjuksköterska
Jag tycker att utbildningen är välbehövligt på så många plan, den är så lärorik och givande! Jag fick en ny förståelse för mina stressupplevelser samt hur jag ska hantera mina känslor. Den gav mig fördjupad förståelse i mina personliga problemupplevelser och hjälpte mig att förstå mig själv och min omgivning mycket bättre än vad jag hittills har...
Visa mer
Kvinna 38 år, ekonom
Mycket bra verktyg att tillämpa vid stress och förståelse för egna känslorna. Mycket nyttig information om hur andningen påverkar oss, vår kropp samt känslorna i kroppen. Jag har lärt mig mer om mig själv, om mina blockeringar och att hantera stress och mig själv på ett kärleksfullare sätt. Jag är mer lyhörd min kropp, och mina känslor, sover bä...
Visa mer
Kvinna 33 år, butikschef
Mycket bra, tydlig och inspirerande utbildning. Bra, pedagogiskt upplägg som följer informationen successivt. Jag känner mig mer lugnare, har fått mer förståelse för mig själv, mina känslor och jag fick mycket mer insikt för mig själv men också inför/hos andra. Utbildningen har överträffat mina förändringar. Jag är så glad att få göra detta i ti...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,9)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 45 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Friskvårdsterapeut - Steg 1 från Sadholms Akademi , fyll i följande uppgifter: