Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Yrkeslärarutbildning

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Yrkeslärarutbildningen vänder sig till dig som redan har ämneskompetenser samt relevant yrkeserfarenhet och nu vill bli lärare i praktiska karaktärsämnen på gymnasieskolans yrkesprogram. Yrkeslärarutbildningen är en akademisk professionsutbildning. Studierna tydliggör den vetenskapliga grund som läraruppdraget utgår ifrån och som du successivt kommer att bygga din personliga lärarroll på. Kurserna fokuserar yrkeslärarnas läraruppdrag utifrån flera olika perspektiv. Du studerar bland annat sociala relationer, konflikthantering och ledarskap samt utveckling, lärande och specialpedagogik.

Så ansöker du

Grundläggande behörighetsamtkvalificerade och relevanta yrkeskunskaperinom något eller några av de yrkesämnen som finns i gymnasieskolans yrkesprogram.Enligt UHR:s kunskapskriterier.

Examen & Intyg

Yrkeslärarexamen
Högskolan Kristianstad
Box 59
291 88 KRISTIANSTAD

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar.

Highlights