Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Yrkeslärarprogrammet

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som har en yrkesutbildning inom ett yrkesområde som återfinns inom gymnasieskolans yrkesutbildning (exempelvis kock, snickare, barnskötare, elektriker) och som har omfattande yrkeserfarenhet och vill bli yrkeslärare. Du arbetar kanske redan som yrkeslärare, men behöver en examen för tillsvidareanställning och lärarlegitimation. I programmet ingår bland annat studier om centrala och generella kunskaper för lärare till exempel utveckling och lärande, läroplansteori, sociala relationer, betyg och bedömning samt ledarskap. Därutöver ingår verksamhetsförlagd utbildning som integreras i programmets olika kurser. Utbildningen ges som en nätbaserad distansutbildning. Läsåret delas in i tre perioder och studietakten är deltid: höstperiod 50%, vår- och sommarperiod 63%. Därigenom har du möjlighet att bli utbildad yrkeslärare genom två års studier. Schemalagda, obligatoriska träffar genomförs ungefär tre gånger per period, under två eller tre dagar. Dessa träffar förläggs växelvis på campus Kalmar och campus Växjö. Studenterna delas in i mentorsgrupper om 1520 personer. Programmets kurser präglas av ett projekt- och processorienterat arbetssätt, vilket förutsätter samarbete i olika grupperingar. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen förläggs till skolor inom lärosätets partnerområden/VFU-områden eller på egen arbetsplats förutsatt att det finns tillgång till en VFU-plats som är relevant för det/de yrkesämnen som du blir behörig att undervisa i. Andra geografiska lösningar för VFU kan diskuteras. Lärarutbildningen gör dig väl rustad för att bli yrkeslärare inom såväl gymnasieskola som kommunal vuxenutbildning och kan även leda till anställning inom andra samhällssektorer.
För mer information om Yrkeslärarprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Behörighet

Grundläggande behörighet samt kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för något eller några av de yrkesämnen som finns på gymnasieskolans yrkesprogram. Validering av yrkesämnen ska den sökande göra via Valda. Information om behörighetsprövning finns på https://lnu.se/program/yrkeslararprogrammet/vaxjo-distans-deltid-ht/.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Yrkeslärarexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yrkeslärarprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights