Universitets- & högskoleutbildning

Läkarprogrammet

Längd
6 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
6 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Läkarprogrammet

Läkarutbildning

Studera till läkare på EUC - European University Cyprus

Läkarprogrammet (MD) är en modern, teknikdriven sexårig utbildning. Den är ackrediterad och erkänd utifrån västeuropeisk och nordamerikansk standard. Motsvarande svensk allmäntjänstgöring (AT) ingår i programmet.

EUC:s medicinska fakultet passar dig som är studiemotiverad, har en passion för vetenskap och som drömmer om att förbättra människors hälsa. Du kommer att få en bred medicinsk utbildning i en internationell studiemiljö med nobelpristagare bland dina professorer. All utbildning sker på engelska.

En dynamisk inlärningsmiljö, klinisk erfarenhet och hög internationell standard

Redan från första året får du göra klinisk praktik och detta praktiska förhållningssätt är en viktig del av den 6 år långa utbildningen. EUC:s kompetensbaserade läroplan utbildar studenter i bästa praxis inom patientvård med hjälp av innovativa undervisningsstrategier, avancerad simulering och klinisk färdighetsträning.

Den medicinska fakulteten på EUC har exklusiva avtal med de största offentliga och privata sjukhusen i regionen, och där kommer du få göra din kliniska praktik. Därutöver, EUC erbjuder även praktik under sommaren i tio länder vilket ger dig erfarenhet inom en rad olika discipliner.

Under studietiden får du akademisk rådgivning, klinisk rådgivning och karriärrådgivning vilket hjälper dig som student att få ut mesta möjliga av läkarutbildningen och hjälper dig att bli en inspirerande läkare och ledare inom läkaryrket.

Internationell studiemiljö

Läkarprogrammet ges på engelska. 75% är internationella studenter, främst från Europa, men även Asien, Amerika, Afrika och Mellanöstern.

Möjlighet att arbeta eller studera vidare inom EU eller andra internationella vårdssystem

Utbildningen är utformad på ett sådant sätt att du kommer kunna arbeta eller studera vidare inom EU eller andra internationella hälsovårdssystem. Programmet ger dig en läkarexamen (Doctor of Medicine) från ett ackrediterat EU-universitet.

Läkarprogrammet vid EUC är inriktat på att utbilda läkare som är kompetenta, etiska, anpassningsbara och innovativa, vilket är viktigt för att möta alla de förändringar som sker inom området, då det är ett yrke som är i ständig utveckling.

Fokus ligger på att lära ut de mest effektiva kliniska färdigheterna och ge läkarstudenterna ett brett kunskapsunderlag samt belyser vikten av yrkesetik och mänskliga rättigheter inom medicinområdet.

Ackrediteringar

Läkarprogrammet är ackrediterat av WFME. Genom att säkerställa högsta vetenskapliga och etiska standarder inom medicinsk utbildning godkändes EUC genom strikta standarder och förfaranden av World Federation for Medical Education (WFME), vilket säkerställde följande:

  • Globalt erkännande: EUC: s medicinska utbildningsprogram överensstämmer helt med globalt accepterade kriterier som godkänts av Världshälsoorganisationen, World Medical Associations och International Association of Medical Regulatory Authorities.
  • ECFMG Behörighet för medicinska akademiker- EUC:s medicinska fakultet uppfyller alla krav som ställs för att få Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) certifiering vilken man behöver ha om man vill studera eller arbeta i USA eller Kanada.
För mer information om Läkarprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökningsprocess & antagningskrav

Du kommer att få ett ansökningsformulär med nödvändig information och vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen.

För att ansöka till läkarprogrammet behöver du uppfylla följande krav:
1. Ha läst biologi 2 samt antingen matematik, kemi eller fysik på gymnasienivå. 
2.Ha 18 utav 20 i meritvärde (gymnasiebetyg) (90% percentage grade or its equivalent).
3. Minst C i engelska 6 eller godkänt betyg i engelska 7.

Sommarpraktik

Läkarexamen (MD)

Fortsatta studier

Efter grundutbildningen erbjuder EUC följande:

Masterexamen

  • Folkhälsa: Infektionsprevention och kontroll (distansutbildning)
  • Folkhälsa: Primärvård (distans)
  • Medicinsk pedagogik (distans)
  • Folkhälsovetenskap (distans)

Doktorsexamen

  • Cancerbiologi och klinisk onkologi
  • Medicinsk vetenskap
  • Folkhälsovetenskap

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.