Visa studentum.se som: Mobil

Met Film School i London, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
London
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Se hur film blir till på Met Film School! Studenter berättar om vad de tycker är bäst med Met Film School, skolans personal berättar om sina erfarenheter och du tas med bakom kulisserna på filminspelningar.

Met Film School i London, EduPlanet


Drömmer du om att studera film i London?

Met Film School är Londons mest framstående skola inom filmskapande, där campus ligger i legendariska Ealing Studios i västra London. Skolan erbjuder både hel- och deltidsstudier inom film vilket innebär att skolan verkligen har något att erbjuda alla!

Samtliga av de lärare som undervisar på Met Film School är professionella, de har jobbat inom branschen och brinner verligen för filmskapande!

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 10 miljoner invånare. Dessutom är London den tredje största staden inom filmproduktion i världen vilket gör den till en perfekt plats för att studera film.

Met Film School erbjuder allt från en tvåårig Bachelorsexamen och intensiva ettårsprogram till kortare kurser samt helgkurser. Utbildningarna hos Met Film School passar såväl de som nyligen tagit studenten, de som jobbat inom filmbranchen och även de som vill göra ett karriärbyte. Exempel på olika mediakurser som Met erbjuder är praktiskt filmskapande, filmkonst, visuella effekter och animation.

Hos Met Film School ligger fokus i att studenterna ska få praktisk erfarenhet av filmskapande och de strävar efter att ge studenterna en grundlig genomgång i alla delar av filmskapandet, så att de sedan ska kunna göra karriär i filmbranschen. Met Film School jobbar med tre värdegrunder i sin pedagogik, vilka är att studenten ska få delta och jobba mycket praktiskt, professionell utveckling och självutvecklande arbete. Det senare innebär att studenten ska hitta sin egen kreativitet och sitt signum när det kommer till filmskapande. Skolans duktiga lärare guidar studenterna och delar med sig av tips och råd, allt för att studenterna ska kunna utvecklas fullt ut inom studieområdet film.

Ealing Studios, som är skolans campus, är en legendarisk filmstudio som användes frekvent för filmskapande redan på 1940-talet. På senare tid har studion använts för att spela in filmer som Notting Hill, Bridget Jones och Shaun of the Dead. Ealing Studios är inte bara en högklassig filmstudio, det är även där all undervisning sker och skolan har topputrustats med den senaste tekniska utrustningen vilket gör detta till en perfekt studiemiljö.

För mer information om Met Film School i London, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningskrav

För att studera på Met Film School i London måste du fyllt 18 år och ha minst VG i Engelska A eller B, eller C i Engelska 5 eller 6. 

För att bli antagen till Met behöver man inte ha en stor portfolio med professionella filmprojekt att visa upp, utan det skolan först och främst går på är studentens drivkraft och motivation att utvecklas inom t.ex. filmproduktion, om detta är vad man väljer.

Ansökan

Skolan har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot nya ansökningar så länge som det finns platser kvar på kurserna. Vi rekommenderar våra studenter att vara ute i god tid med sin ansökan då utbildningarna på Met Film School är väldigt populära. Minst 6 månader innan kursstart är en bra måttstock. Även om du inte är ute i god tid behöver det inte betyda att du inte kan ansöka! Hör av dig till EduPlanet så kommer de kontakta skolan och se om det finns lediga platser kvar! Du kan läsa mer om hur och var du ska skicka din ansökning på EduPlanets hemsida.

Boende och Fritid

Boende

Met Film School erbjuder inget boende för studenter, men rekommenderar att studenter ansöker om boende via Britannia Student Services. Du kan få mer hjälp via EduPlanet. 

Fritid

I London finns något för alla! Gillar du inte bara film, utan även musik, gå på en musikal! Musikalerna i London håller hög klass. Är du sportintresserad, se en fotbollsmatch, eller föredrar du att strosa runt och shoppa på din lediga tid? Då är London perfekt med sitt enorma Shoppingutbud! Från London är det även relativt lätt att ta sig till andra delar av England. 

Visum

Visum krävs ej inom EU. 

Kurser

Bachelorutbildningar

Dessa utbildningar läses på två intensiva år och efter avslutad kurs erhåller studenten en Bachelorsdegree inom valt huvudområde. Genom att läsa detta program får studenten en bred kunskapsbas och kan jobba med exempelvis regissering, produktion eller redigering. Exempel på utbildningsmålen är att studenten ska utveckla sin känsla för kreativitet, redigering och tekniska färdigheter inom alla aspekter av filmproduktion. Dessutom ska studenterna lära sig mer om filmindustrin, som till exempel hur det fungerar med finansiering, distribution och marknadsföring av film. Dessa är de huvudämnen som studenter kan ta en Bachelos degree i:

  • BA in Film, Visual Effects & Animation
  • BA in Film & Digital Cinematography
  • BA in Practical Filmmaking


Ettårskurser

Dessa kurser passar dig som söker en intensiv utbidning som förbereder för en karriär inom filmvärlden. I slutet av kursen får studenterna göra ett eget filmprojekt vilket ger mycket praktisk kunskap och är en bra merit att visa upp för framtida arbetsgivare. Även här  får studenten chans att delta i alla steg i filmskapandet, allt från att skriva manus till casting och förproduktion, filminspelning till redigering. De studenter som läser den ettåriga utbildningen kan även välja att läsa vidare och fortsätta in på det tvååriga BA-programmet hos Met Film School.

  • One year Film, Visual Effects & Animation
  • One year Film & Digital Cinematography
  • One year in Practical Filmmaking


Korta kurser

Met Film School erbjuder även kortare kurser för studenter som jobbar och vill studera vid sidan av sitt arbete för att de har ett intresse för film, eller för dem som känner för att prova en kortare kurs inom filmskapande. Exempel på dessa kurser är Four weeks directing, From Story to Screen in Eight Weeks och Acting for Film.

Kostnader

För information om priser och CSN, kontakta EduPlanet. Vi mailar dig även gärna en ansökningsguide!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Met Film School i London, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Chris
(5)
My time at MetFilm School is unparalleled. The ability to learn filmmaking by award-winning industry professionals and get to meet students who turn out to be amazing people who are incredibly passionate and talented. I loved being able to work on professional projects utilising the school's facilities for work both on the school's premises and ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Met Film School i London, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner