Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Konstutbildningen

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sigtuna
1-2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2023-08-21 - Sigtuna
Sista ansökan: 2023-05-01

Konstutbildningen

 

Formge din egen framtid

Konstutbildningen passar både för dig som siktar mot en framtid inom konstnärliga yrken och för dig som för egen del vill upptäcka och utveckla ditt eget skapande. Du kan välja att gå ett eller två år.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på folkhögskola och har stort intresse av konst. Konstutbildningen ger dig en bra grund att gå vidare till högre utbildningar inom konst, arkitektur, scenografi, design och andra liknande yrkesutbildningar.

Du lär dig att arbeta konceptbaserat och skaffar dig gedigna teoretiska grundkunskaper, erfarenheter och kunskaper som är viktiga att ha när du går vidare till högre utbildningar.

Analoga och digitala ateljéer

Du får en egen ateljéplats under hela studietiden. Som deltagare har du också tillgång till vårt datorrum med Adobe-programvarorna.

Du får en teoretisk grund

Du lär dig modernismens konsthistoria genom teoretiska och praktiska uppgifter. Vi studerar konstens roll i samhället och den tid den verkar i; exempelvis – varför uppstod futurismen just i Italien vid 1900-talets början? Du får lära dig samband mellan olika kulturriktningar och fenomen, som hur surrealisterna influerades av psykoanalysen och hur videokonsten har påverkat musikvideon med mera.

Ett år, eller två...

Utbildningen är ettårig, men efter ett år på konstutbildningen har du möjlighet till fördjupning i ett individuellt upplagt projektår.

Du studerar både i stor grupp, mindre grupper och enskilt. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både dig och din grupp.

För mer information om Konstutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan till läsåret 2023/2024 öppnar i januari 2023.

Fullständigt gymnasium.

Du har fyllt 18 år.

  • Du fyller i webansökan.
  • Därefter blir du kallad till en intervju / ett informationstillfälle, där du får veta mer om konstutbildningen och där du kan ställa frågor om utbildningen. I samband med det får du också träffa skolan för en enskild intervju.
  • Utifrån intervjuerna sätter Sigtuna folkhögskola samman en grupp som kommer att kunna arbeta bra tillsammans.
  • Besked om antagning skickas via e-post och SMS så fort beslutet är taget.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där utbildningens olika delmoment redovisas.

Under utbildningstiden vid Sigtuna folkhögskola kan du få hjälp med att sätta ihop en portfolio/arbetsprover till konst- och designutbildningar.

Sigtuna folkhögskola på Facebook

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en avgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch eller kaffe vid kursstart, forumdagar, högtider och kursavslutning. Skolavgiften är 1 200 kr. Den här kostnaden kan dock komma att ändras och då informeras du senast vid intervjutillfället.

Varje kurs tar också ut en avgift per termin för material, studiebesök och studieresor. För Konstutbildningen är schablonavgiften 2 000 kronor per termin. Materialavgiften är 1 200 kr. Den här kostnaden kan dock komma att ändras och då informeras du senast vid intervjutillfället. 

Mer information om de aktuella kostnaderna för mat och boende får du i samband med antagningsintervjun, som du blir kallad till efter godkänd ansökan.

Fortsatta studier

Projektår Konst, Film och skådespeleri

Fördjupning i de uttryck du väljer Efter en individuell och godkänd projektplan har du möjlighet att under handledning fördjupa dig i de uttryck du vill satsa vidare på.

Här ryms allt från arbete med arbetsprover, idékoncept, till internationella film-fotografi-, och kulturreseprojekt. När du går projektåret kan du också delta i krokiundervisning, kulturorientering och föreläsningar. En förutsättning för att komma in är att du gått en eftergymnasial grundutbildning inom konst.

Tillsammans med andra konststuderande på skolan följer du den samtida konstscenen i Stockholm, ser utställningar, dans och teater. Ditt läsår avslutas med att du deltar i en gemensam slututställning där du redovisar ditt projektarbete. Workshops i screentryck och digital bild Du erbjuds också att delta i workshops som är öppna för både Konstlinjen och Konstlinjen Extra. Exempel på workshops är screentryck, tredimensionellt arbete, digital bild, illustration, animation, installationer och performance.

Sigtuna folkhögskola

Folkhögskolan har funnits i drygt hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats. En plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstutbildningen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
193 22 Stockholm

Tel: 08-592 583 00
Mobil 0721657000
www.sigtunafolkhogskola.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Sara

Har gått projektåret med inriktning konst och har kunnat fördjupa mig i mitt konstnärliga arbete. Haft en otroligt utvecklande tid på skolan. Lärarna på konst är väldigt engagerade och hjälpsamma på alla sätt och vis! bra stämning i gruppen och väldigt trevlig personal på skolan. Kan varmt rekommendera både konstutbildningen och skolan.

Konstelev 21-23

Jag lämnar mina två år på denna utbildning med nya färdigheter och vetskapen om vad jag vill syssla med framöver. Här får man prova på och utforska i sin egen takt. Ett jättebra val för konstintresserade.

Johanna

Fantastisk utbildning som ger dig en bra grund att stå på och vidgar dina perspektiv. Jag har utvecklats massor och haft superkul ihop med klasskamrater och lärare. Rekommenderar starkt!

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstutbildningen från Sigtuna folkhögskola, fyll i följande uppgifter: