Konst- och kulturutbildning

Fotografisk utbildning på heltid

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Fotografisk utbildning på heltid

I över trettiofem år har Kulturama Fotoskola utbildat kunniga fotografer till professionella verksamheter. Vår fotografiska heltidsutbildning ger dig de praktiska och teoretiska kunskaperna som du behöver för att arbeta som fotograf i framtiden.

Utbildningen fokuserar främst på stillbild men även rörlig bild, som idag är en del av den fotografiska yrkesrollen. Det här året är till för dig som vill utveckla grundläggande fotografiska kunskaper för att kunna arbeta i branschen eller söka vidare till en konstnärlig högskola.

Vår undervisning

Utbildningen innehåller kurser inom: stillbild, rörlig bild, bildjournalistik, mode, porträtt, produktfotografi, företagande och fotografins historia.  Du kommer också att få lära dig de senaste digitala verktygen inom bildbehandling och postproduktion. Under utbildning arbetar vi i första hand Adobes programvaror som: Photoshop, Lightroom Classic, Premiere Pro och After Effects.

Våra lärare har stor erfarenhet av branschen och de utformar övningar och uppgifter som syftar till att du ska lära dig göra yrkesuppdrag. Vi gör studiebesök, ser utställningar och bjuder in yrkesverksamma gästföreläsare.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Utöver lektionstid, kvällar och helger, har du tillgång till skolans datasal med skanner och skrivare, fotolabb och tre fullt utrustade studios. Vi har generös utlåning av en mängd olika kameror och ljussättnings-kit m.m men du förväntas ha tillgång till egen digital systemkamera.

Framtiden för våra studerande

Våra studerande fortsätter till högre studier eller inleder sin karriär inom yrket som fotograf.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också musik-, dans- och teaterutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Kulturama har kontinuerliga samtal med representanter från branschen och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Se studerandes bilder på: kulturamafoto.tumblr.com

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Rojda Sekersöz, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan/Arbetsprover/intervju
Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida kulturama.se. När du lämnat in din ansökan får du mer information om provet. Antagning sker efter bedömning av arbetsprover och intervju.


Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

På CSN kan du söka studiebidrag, studielån och merkostnadslån som är till för att finansiera terminsavgiften. Läs mer på csn.se

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Fotografisk utbildning på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan/Arbetsprover/intervju
Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida kulturama.se. När du lämnat in din ansökan får du mer information om provet. Antagning sker efter bedömning av arbetsprover och intervju.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Kostnader

Terminsavgift:

46900 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fotografisk utbildning på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights