Visa studentum.se som: Mobil

Lovsångslinjen

Dalkarlså Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Umeå
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2019 - Umeå
Sista ansökan: Ansökan senast 31/3, senare ans behandlas löpande i mån av tid.

Lovsångslinjen

Utveckla din musikaliska förmåga på LovsångslinjenEn utbildning i lovsång

På Lovsångslinjen vid Dalkarlså Folkhögskola kan du utveckla din musikaliska förmåga. Som student på den ettåriga kursen genomgår du även en andlig utveckling, vilket innebär att du får nyttja dina talanger och samtidigt fördjupa din tro.

Utveckla din sång eller ditt instrument

Genom Lovsångslinjen utvecklas din förmåga att skapa musik. Bland annat får du individuella sånglektioner alternativt chansen att bli bättre på att spela ditt musikinstrument. Dessutom ingår ensemblespel, vilket innebär att du även kommer få sjunga och spela musik med andra. Den som vill kan även studera musikteori och ytterligare utveckla sina förmågor i området samt bli bättre på gehör. Utöver detta studerar du även Bibeln samt får en förståelse för på vilket sätt lovsång och musik är viktiga inslag i församlingslivet.

Få hjälp av sångpedagoger och musiker

Under utbildningen utvecklas din musikaliska fallenhet tillsammans med lovsångsledare och pedagoger som är erfarna låtskrivare, skivproducenter och församlingsledare. Dessutom får skolan ofta besök av gästlärare i form av etablerade lovsångare och musiker som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Då skolan samarbetar med olika församlingar får du dessutom möjligheten att regelbundet utöva lovsång eller spela musik. Efter utbildningen har du därmed de kunskaper och färdigheter som behövs att leda musikaliska uttryck utifrån ett andligt perspektiv.

För mer information om Lovsångslinjen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

När du söker till utbildningen skickar du in betyg, personbevis samt ett personligt brev. Dessutom krävs en rekommendation från en andlig ledare.

Som en del i ansökningsprocessen kommer du kallas till en ansökningsträff där du får tid för ett personligt samtal samt sjunga eller spela instrument tillsammans med en lärare. För att bli antagen till utbildningen krävs en förståelse för uppdraget som lovsångare och musiker samt en grundläggande musikalisk förmåga. Dessutom bör du ha en vilja att utveckla både din musikala förmåga så väl som den andliga tryggheten i uppdraget. Utöver detta tittar man även efter sociala förmågor och det tas eventuellt hänsyn till fördelningen av huvudinstrument vid urvalet.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

När du är antagen till utbildningen betalar du in en anmälningsavgift som du får tillbaka när utbildningen påbörjas. Observera att du inte får tillbaka avgiften om du inte påbörjar utbildningen. 

Dalkarlså Folkhögskola

Dalkarlså Folkhögskola

Här får du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade erfarenheter som vi möts till samtal och lärande. Vi erbjuder det...


Läs mer om Dalkarlså Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lovsångslinjen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dalkarlså Folkhögskola

Dalkarlså 30
915 98 Bygdeå

Recensioner

Oscar Gäreskog
(5)
Underbar miljö där man verkligen känner sig som hemma och gemenskspen över de olika linjerna är otroligt varm! Det gör att man verkligen får utrymme att växa som människa!
Johan
(5)
Bra blandning av musikaliska och andliga studier. Jag har lärt mig mycket om musik men också kommit närmare Gud. Jag har förstått mycket mer vad lovsång är. Om du är osäker, ta chansen!
Beställ information

För att få mer information om Lovsångslinjen via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Lovsångslinjen
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner
Se alla skolans recensioner