Visa studentum.se som: Mobil

Project Manager IT & Games - Skellefteå

Changemaker Educations
Sammanfattning
YH-utbildning
Skellefteå
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Unleash your organizational super powers!

Project Manager IT & Games - Skellefteå

Sveriges enda projektledarutbildning inom spelutveckling!

Öppet för sen anmälan, ansök senast 31 augusti!

Allt fler spel- och it-företag har behov av projektledare för att leda team och projekt agilt och framgångsrikt. En Project Manager har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Satsa på en framtidskarriär i höst!

 • Börja arbeta direkt efter utbildningen
 • Lokaler på Futuregames Campus Skellefteå
 • Utbilda dig tillsammans med tre andra yrkesroller: designers, grafiker och programmerare
 • Samarbeta med spel- och it-branschen i Skellefteå och övriga Sverige!
 • CSN-berättigad
 • 1,5 år (3 terminer) 
 • LIA (lärande i arbete, praktik) 15 veckor
 • Bostadsgaranti

SPEL- och IT-BRANSCHEN I NORR BEHÖVER DIG

Vi har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.

“Det är i dagsläget oerhört svårt att rekrytera till it-branschen i Skellefteå och de utbildningsplatser som finns idag är i stort sett noll så det är oerhört viktigt för framtiden att vi får tillväxt. Flera av de stora IT-bolagen börjar dessutom ha pensionsavgångar vilket kommer att öka behovet av påfyllnad.”Berit Backvid, Visma Consulting

FUTUREGAMES & ARTIC GAME LAB

Vi är inte ensamma om att på allvar vilja etablera en spelbransch i norr. Arctic Game Lab är en samarbetsorganisation mellan flera kommuner och organisationer i Norr- och Västerbotten (Skellefteå, Umeå, Boden, Luleå och Piteå), som verkar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschens tillväxt i norra Sverige. De har bl a koordinerat olika game jams, mångfaldssatsningar och Arctic Game Conference. Inom nätverket finns tillgång till inkubatorer och andra pusselbitar som krävs för att skapa en långsiktigt hållbar spelutveckling efter norra Sveriges villkor.

AGL skriver:”Utvecklingstakten är snabb då flera nya bolag har bildats, kompetens flyttar till regionen och utbildningsplatserna växer. Vi behöver nu fler utbildningar inom spel för att våra spelföretag ska ha möjlighet till tillväxt.”

PLUGGA PÅ FUTUREGAMES CAMPUS SKELLEFTEÅ

Plugga hos oss på Futuregames i Skellefteå. Här har du nära till allt. Vår skola ligger på campusområdet i Skellefteå med både restaurang och träningsmöjligheter samt ett hus fullt av spelutbildningar (programmerare, projektledare, grafiker och designers på samma våningsplan). Och nära till företagen i spelbranschen!

LEARNING BY DOING, LEARNING BY REFLECTION – VÅR PEDAGOGIK

Utveckla kärnkompetens i spel- och it-utveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (utvecklare, designers och 3d-grafiker/VFX) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska spelutvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

UNIK KOMPETENSMIX

Genom att utbilda dig till Project Manager IT & Games får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Rollen kombinerar kommunikation och ledarskap med moderna projektmetoder. Genom korta avstämningar coachar du teamet och anpassar projektarbetet till de förändringar som påverkar projektet. Ditt ledarskap anpassas till att hantera förändring. Du lär dig också att planera och leda projektet i samarbete med kunden och med kundens mål och affärsnytta som ledstjärnor för hela ditt team.

Du får lära dig hur team fungerar samt vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Du lär dig kommunikation som hjälper teamet att komma vidare i arbetet. Mer specifikt lär du dig agila och plandrivna projektmetoder, personligt och situationsanpassat ledarskap, change management, spelproduktion, teambuilding, gruppdynamik, projektkommunikation, time management, målstyrning, konflikthantering och mycket annat.

Exempel ur utbildningsplanen:

 • Affärsmannaskap
 • Agila processer och projektmetoder
 • Förändringsledning
 • Kommunikation
 • Ledarskap, gruppdynamik och coaching
 • Teamkunskap och processledning
 • Workshopledning, modellering, visualisering
 • Product Management
 • Kravhantering och förstudier

AGIL KOMPETENS ÄR STARKT EFTERFRÅGAD

Agila projektledare efterfrågas starkt. Sverige behöver minst 4600 projektledare med agil kompetens på fyra års sikt (rapporten ”IT-kompetensbristen). En undersökning bland 1400 svenska verksamheter, visar att 83 procent av dessa ökar satsningarna inom digital kompetens de kommande tre åren (Visma). Yrkesrollen projektledare behöver bredare övergripande kompetens inom Data/IT, tillsammans med ökad kunskap om kundnytta och förmåga att leda och driva team i stora komplexa IT-projekt. Vår utbildning Project Manager IT & Games möter arbetslivets rekryteringsbehov och ger den kompetensprofil du behöver att jobba och utvecklas i en spännande, dynamisk ledarroll.

LEDNINGSGRUPPEN FÖR PROJECT MANAGER IT & GAMES

Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Ledningsgruppen uppdateras innan utbildningsstart.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

För mer information om Project Manager IT & Games - Skellefteå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Lärande I Arbete (LIA)

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK – 15 veckor)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering nationellt via Futuregames nätverk samt lokalt i Skellefteåområdet och regionalt i hela norrland;Autotech Teknikinformation AB, Tieto Skellefteå, Boliden, Goodbye Kansas Labs, Triolith Games AB, Goodbye Kansas Studios, Meramedia, Strangewood Studios AB, North Kingdom, Skellefteå Kraft, Mindforce Game Lab, SIGMAR Metodbyrå, Once Upon, Eriksson/Nord Agency AB, Gold Town Games, Zordix AB, Lundqvist Trävaru AB m.fl

Efter utbildningen

UTBILDNINGSPLAN OCH YRKESHÖGSKOLEEXAMEN

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 300 yh-poäng, vilket motsvarar 1,5-års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning. Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?

Att jobba som Project Manager innebär att du planerar och genomför agila projekt i nära dialog med kunden. Utbildningen ger dig verktyg att effektivt och ansvarsfullt leda och driva agila team. Exempel på yrkesroller är:

 • Projektledare
 • Agile Project Manager
 • Creative Product Manager
 • Project Manager
 • Agil projektledare
 • Scrum Master
 • Processledare
 • Teamledare
 • Teknisk projektledare
 • IT-projektledare

VI GER DIG RÄTT KOMPETENSPROFIL

Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av ledare med agil kompetens. Vi har samlat några av branschens mest kunniga ledare, managers och föreläsare inom agil metodik, affärsutveckling, management, ledarskap och projektstrategi. Du får möjlighet att utbilda dig till en av framtidens vassaste project managers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina år hos oss.

Så ansöker du

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen med en6 och sv2, samt minst ett (1) års relaterad yrkeserfarenhet inom data/IT eller IT-relaterat område är välkommen att ansöka. Exempel på områden som når kraven på yrkeserfarenhet är: projektledning och eller arbete i agila projektteam, affärsutveckling, marknadsföring, försäkring, kundservice, systemutveckling, webbutveckling, organisationsplanering eller motsvarande.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. 

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?

Vid fler antal behöriga söknade än antal platser görs ett urval. Samtliga behöriga söknade erbjuds att göra ett urvalsprov. Mer information om detta finns på vår hemsida. 

Antagningsbesked lämnas vanligtvis i början på juli via vårt antagningssytem. Om du erbjuds en plats behöver du tacka ja eller nej inom ett givet antal dagar, annars förlorar du din plats. 

Lycka till med din ansökan så hoppas vi på 1,5 intensiva och lärorika år tillsammans!

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Project Manager IT & Games - Skellefteå

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Oskar V
Var en del av första klassen i Skellefteå, PM20, i nya fräscha lokaler där färgen bokstavligt inte hade torkat på vissa ställen. Första året bestod av rätt många barnsjukdomar men lyhörd och passionerad personal på plats hjälpte oss igenom den svåra tiden på ett fenomenalt sätt. Utbildningen gav mig kunskaper inom huvudsakligen agil projektle...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 43 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Project Manager IT & Games - Skellefteå från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: