YH-utbildning

Agile Project Manager

Changemaker Educations, i Stockholm
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Agile Project Manager

Agile project manager

Det nya näringslivet behöver nya ledare!

Vill du ta nästa steg i ditt ledarskap? Näringslivet behöver ledare som vill växla upp till nästa nivå. Men den här utbildningen kommer du att växa i ditt ledarskap, och du får verktygen för att hantera utveckling, förändring och affärsmässighet! 

 • Studera i Stockholm
 • 1,5 år (3 terminer)
 • 15 veckor LIA (lärande i arbete)

Agila metoder & ledarskap

Utbildningen ger dig en gedigen kompetensbas inom agila metoder och plandriven projektledning. Du lär dig att leda projekt, team och utveckling. Du kommer även att kunna facilitera workshops, både digitalt och fysiskt. Du blir den som driver processerna på din framtida arbetsplats! Under utbildningens gång arbetar du löpande i team med relevanta case, där utbildningsdeltagarna turas om att leda teamet. Många av våra studerande har tidigare erfarenhet från arbetslivet – ofta i ledande roller – och tar med sig dessa erfarenheter i ryggsäcken för att utvecklas i sitt ledarskap.

LIA (lärande i arbete) hos ledande branschföretag

Som en del av utbildningen gör du praktik – LIA (Lärande i arbete). Praktiken är på tre månader och utgör 25 procent av utbildningen. LIA:n fördjupar ditt lärande och du får värdefulla arbetserfarenheter. Vi samarbetar med en rad företag, exempelvis SCANIA, Folksam, SEB, King, Avalanche Studios, Nox Consulting, Arbetsförmedlingen, Knowit, Efftre, SSAB m fl.

 Stark efterfrågan på Agil kompetens

Efterfrågan på flexibelt och modernt ledarskap på en föränderlig arbetsmarknad växer ständigt. Bara inom IT & Telekom räknar man med att under de närmaste åren behöva anställa minst 70 000 personer (enligt IT & Telekom-företagens rapport ”IT-kompetensbristen”), där projektledning blir en av de mest efterfrågade kompetenserna.  

Den här utbildningen möter arbetslivets rekryteringsbehov och ger den kompetensprofil du behöver för att utvecklas i en spännande och dynamisk ledarroll. Våra föreläsare är några av sina branschers mest kunniga inom agil metodik, SCRUM, affärsutveckling, ledarskap och projektmodeller. Dessutom får du chansen att ta en certifiering i SAFe 5.1 Agilist.

Vill du veta mer? 

Gör en intresseanmälan så får du mer information om utbildningen.

Välkommen till Changemaker Educations!

För mer information om Agile Project Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Behörighet

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen med godkänd en6 och sv2 samt minst 1 års relaterad yrkeserfarenhet är välkommen att ansöka.

Exempel på områden som når kraven på yrkeserfarenhet är: IT- utveckling, programmering, projektledning och eller arbete i agila projektteam, affärsutveckling, marknadsföring, organisationsplanering eller motsvarande.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt.

HUR ANSÖKER DU?

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök nu” på vår hemsida. Då slussas du vidare till antagningssystemet. Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov. Därefter får du en bekräftelse från oss.

På vår hemsida kan du läsa mer om behörighet och antagning. 

Kursinnehåll:

KURSINNEHÅLL

Några exempel från utbildningsplanen:

*Fullständig utbildningsplan finns på vår hemsida under respektive utbildning.  

 • Affärsmannaskap och affärsutveckling
 • Plandriven projektledning
 • Agila processer och projektmetoder
 • Ledarskap, gruppdynamik och coaching
 • Workshopledning och digitalt ledarskap
 • Product Management och releaseplanering
 • Kravanalys
 • Förändringsledning

Examen & Intyg

YRKESHÖGSKOLEEXAMEN 

Efter avslutade och godkända studier erhåller du en yrkeshögskoleexamen om totalt 300 yh-poäng. Din utbildningsplan är godkänd och övervakad av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet.

Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning. Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

Fortsatta studier

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?

Yrkesrollen är under stark frammarsch och behövs inte bara inom IT, utan även hos andra branscher och inom offentlig verksamhet. Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är;

 • Agile Project Manager
 • Agile Project Leader
 • Agile Coach
 • Scrum Master
 • Process Leader
 • Team Lead
 • QA Tester

Reportage

Möt Mattias Bergman – från Changemaker Educations till SEB

Changemaker Educations

Mattias Bergman är en alumn på Agile Project Manager-utbildningen. I dag jobbar han som intern managementkonsult på SEB. Vi tog en pratstund med Mattias om livet efter utbildningen och vad tiden på utbildningen betydde för att ta nästa steg i karriären.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agile Project Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Changemaker Educations
Hammarby Fabriksväg 65
120 30 Stockholm

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...

Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Highlights