Visa studentum.se som: Mobil

Agile project manager

Changemaker Educations
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Agile project manager

Agile project manager

Agile project manager 

Ansökan är öppen för sena ansökningar!

Kontakta gärna utbildningsledare Anna Möller på 070-836 91 00 för mer info.

"Agile Project Manager" har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer.

Plugga hos oss i House of Change på Södermalm i Stockholm. Här har du nära till allt i huvudstaden. Vår skola ligger i det gamla Neumüllerbryggeriet, ett stenkast från SOFOs butiker och serveringar (t-bana Medborgarplatsen).

Agila team och företag behöver dig

Genom att utbilda dig till ”Agile Project Manager” får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Agile Project Manager kombinerar kommunikation och ledarskap med moderna projektmetoder.  Genom korta avstämningar coachar du teamet och anpassar projektarbetet till de förändringar som påverkar projektet. Ditt ledarskap anpassas till att hantera förändring. Du lär dig också att planera och leda projektet i samarbete med kunden och med kundens mål och affärsnytta som ledstjärnor för hela ditt team.

Du får lära dig hur team fungerar samt vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Du lär dig kommunikation som hjälper teamet att komma vidare i arbetet. Mer specifikt lär du dig agila och plandrivna projektmetoder, personligt och situationsanpassat ledarskap, change management, teambuilding, gruppdynamik, projektkommunikation, time management, målstyrning, konflikthantering och mycket annat.

Exempel ur utbildningsplanen:

 • AffärsmannaskapAgila processer och projektmetoderFörändringsledning
 • Kommunikation
 • Ledarskap, gruppdynamik och coaching
 • Teamkunskap och processledning
 • Workshopledning, modellering, visualisering
 • Product Management
 • Kravhantering och förstudier

25% LIA (Lärande I Arbete, Praktik)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.
Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Spotify, Agiltech, Nox Consulting, Cogs Creative, Inceptive, Pronto, Umbrella, Ramirent, Front IT, Sogeti, Snow Software.

Agil kompetens är starkt efterfrågad

Agila projektledare efterfrågas starkt. Sverige behöver minst 4600 projektledare med agil kompetens på fyra års sikt (rapporten ”IT-kompetensbristen). En undersökning bland 1400 svenska verksamheter, visar att 83 procent av dessa ökar satsningarna inom digital kompetens de kommande tre åren (Visma). Yrkesrollen ”agil projektledare” behöver bredare övergripande kompetens inom Data/IT, tillsammans med ökad kunskap om kundnytta och förmåga att leda och driva team i stora komplexa IT-projekt. Vår utbildning ”Agile Project Manager” möter arbetslivets rekryteringsbehov och ger den kompetensprofil du behöver att jobba och utvecklas i en spännande, dynamisk ledarroll.

Vi ger dig rätt kompetensprofil

Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av agila ledare och agil kompetens. Vi har samlat några av branschens mest kunniga ledare, managers och föreläsare inom agil metodik, affärsutveckling, management, ledarskap och projektstrategi. Du får möjlighet att utbilda dig till en av framtidens vassaste agila managers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Utbildningsplan och yrkeshögskoleexamen

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 300 yh-poäng, vilket motsvarar 1,5-års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

Vad arbetar du som efter utbildningen?

Att jobba som ”agile project manager” innebär att du planerar och genomför agila projekt i nära dialog med kunden. Utbildningen ger dig verktyg att effektivt och ansvarsfullt leda och driva agila team. Exempel på yrkesroller är:

 • Agile Project Manager
 • Agil projektledare
 • Scrum Master
 • Processledare
 • Teamledare
 • Teknisk projektledare
 • IT-projektledare
För mer information om Agile project manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Ansökan är öppen för sena ansökningar!

Kontakta utbildningsledare Anna Möller på 070-836 91 00 för mer info.

Du som har en gymnasieexamen med en6 och sv2, samt minst ett (1) års relaterad yrkeserfarenhet är välkommen att ansöka.
OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations och Futuregames

Changemaker Educations och Futuregames bedriver yh-utbildningar, folkhögskoleutbildningar och kompetensutveckling för företag och organisationer. Vi driver också EU-projekt och konsultverksamhet inom bl a change management (förändringsledning), organisationsutveckling, brand management, agile, digital strategi och digital transformation. Vi har lång erfarenhet av att framgångsrikt bedriva...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agile project manager

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm

Tel: 0703513437
Mobil 0703513437
cmeducations.se

Beställ information

För att få mer information om Agile project manager via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,3)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner