Visa studentum.se som: Mobil

Game Programmer - Boden

Changemaker Educations
Sammanfattning
YH-utbildning
Boden
2,5-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
programmering

Game Programmer - Boden

Ansökan till utbildningsstarten hösten 2021 är nu stängd. Anmäl ditt intresse ovan för att få information om kommande utbildningsstarter.

Få erfarenheten du behöver för att arbeta med programmering i spelbranschen!

Gameplay, game physic eller AI - Idag finns det en verklig efterfrågan i branschen på begåvade, tekniskt skickliga programmerare som kan förvandla sina kreativa visioner till spelrealiteter!

Sätta dina kreativa och tekniska talanger i utveckling! Du lär dig två programmeringsspråk (C ++ och C #) och fortsätter sedan med att utveckla din tekniska expertis inom programmering, problemlösningsfärdigheter inom ramen för tillämpning av speldesignsteori och mekanik, samt att du lär dig två av de mest använda spelmotorerna: Unity och UnReal.

I utbildningen behandlar vi också hur man utvecklar multiplayer-spel och mobilappspel, grafikprogrammering med OpenGL, shader-programmering och hur man skapar VR-spel (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality).

Högkvalitativa spel för samman både de tekniska och kreativa aspekterna av spelprogrammering och du får massor av praktisk erfarenhet av kreativa processer genom Futuregames spelprojekt. Allt för att du skall bli i förbered att förstå framtidens marknader och hur man bäst kan påverka dem.

Spelprogrammerare ger dig en gedigen kompetensbas inom Game Programming, Tools Programming, Game Engine Programming, AI Programming, Game System Design. Du lär dig spelprogrammerarens hantverk och konst med beställaren som ledstjärna.

Lärande i arbete 

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete) och utgör 25% av utbildningen. LIAn fördjupar ditt lärande och du får värdefulla arbetserfarenheter. Vi samarbetar med en rad företag, exempelvis; Coldwood, Grand Pike, Dice, Zordix, GoldTown Games, Paradox Arctic, Turborilla, Avalanche Studios, EA, LevelEight, North Kingdom mm.

Karriär

YH-utbildningar leder till jobb, enligt statistiken får 9 av 10 anställning efter examen. Din kompetensprofil och nya arbetsroll är eftertraktad på arbetsmarknaden. Changemaker Educations / Futuregames mäter varje år hur många som fått anställning sex (6) månader efter examen och rapporterar resultatet till MYH.

För mer information om Game Programmer - Boden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan 

Ansökan är öppen 2 februari – 4 maj, men kan förlängas om det finns platser kvar. Du klickar på knappen ”ansök nu” på hemsidan. Då slussas du vidare till vårt antagningssystem. Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov. Därefter får du en bekräftelse från oss.

Urval

Om vi får fler ansökningar än vi har platser (35 platser) inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver.

Antagning

Du får normalt ett antagningsbesked eller reservplastbesked via mejl innan midsommar. Du behöver tacka ja inom fem arbetsdagar för att behålla din plats. Behörighet och 20%-regeln Du som har en gymnasieexamen med lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande Engelska 6, Matematik 2, Programmering 1.

Urvalsgrunder : Särskilt prov

Eng 6

Stor del av undervisningen sker på engelska. Våra skarpa projekt genomförs enligt spelbranschens standards och därmed sker de på engelska. Engelska är koncernspråk i flertalet stora spelbolag, vilka anställer våra studerande. Spelutvecklingsteam arbetar ofta globalt med kompetenser spridda över världen, där engelska är det dominerande språket för samarbete och projektstyrning.

Matematik 2

Grunderna till den matematik som förekommer inom spelutveckling och grafikprogrammering är väsentlig för att den studerande ska kunna gå vidare inom utbildningens mer tekniska kurser. Programmering 1: För att kunna nå upp till den nivå som spelbolagen kräver av en anställd spelprogrammerare så behöver studenten vid utbildningsstart ha kunskap i

Programmering 1

Utbildningen bygger vidare på Programmering 1 och går snabbt in på mer avancerad nivå av programmering. OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigande.

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Programmer - Boden

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Programmer - Boden från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: