Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

En ledares bästa affär - bemästra förändring

Changemaker Educations
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
8 veckor
Heltid/deltid
43 750 SEK inkl. moms
Startdatum: När det passar dig - Distans

Videoreportage

En ledares bästa affär - bemästra förändring

En ledares bästa affär - bemästra förändring

En ledares bästa affär - bemästra förändring

Omvärlden visar i allt snabbare takt att en ledare behöver kunna bemästra förändring, samt plocka in och se nya perspektiv och företeelser som en styrka. En ledare som kan ses som en av de främsta, är en ledare som demokratiserar framgång, som utmanar chefskapet och som har en förmåga att utmana arbetsplatsens roll.

Kursen ’En ledares bästa affär – bemästra förändring’ riktar ljuset mot en ledares förmåga att kunna facilitera förändring. Ta nästa steg i ditt ledarskap och lär dig att självständigt genomföra förändring med hjälp av olika perspektiv för att slutligen förädla både arbetsplatsen och affären.

Kursen är framtagen och handleds av Charlotta Rydholm, en av Sveriges främsta facilitatorer med bakgrund i reklam- och kommunikations­branschen samt tidigare utbildningschef på Berghs SoC. Kursdeltagare får veckovis tid för personlig handledning och samtal individuellt eller i mindre grupp tillsammans med Charlotta.

Tillsammans utforskar vi varför förändringsförmåga är viktig för ledarens och företagets själ, varför inkluderingsvilja är viktig för samhället och varför förmågan att vara vänlig är avgörande för mänskligheten.

Till vem riktar sig kursen?

​​Kursen riktar sig till dig som redan har en ledande roll och vill ta nästa steg i din karriär.

Du vill ha konkreta verktyg för att hantera förändring och bli en faciliterande ledare som skapar framåtrörelse.

Du vill utveckla förmågan att göra komplexa utmaningar hanterbara och kunna fånga en hel grupps perspektiv för att nå nya höjder i ditt ledarskap.

Vad innebär det att vara en ledare idag?

Det finns oändligt många sätt att vara ledare på. Böcker berättar för oss hur vi bör vara, rapporter visar vilka ledarskapsstilar som fungerar och vilka som ska undvikas, poddar samtalar om nya rön. Den här kursen har summerat externa och interna perspektiv och erfarenheter för att ge deltagaren tydliga riktlinjer kring vad som fungerar och förväntas av en ledare idag:

  • En ledare väljer att utmana sig själv tack vare sina medarbetare.
  • En ledare vill skapa en plats som engagerar, har utrymme för tillit och perspektiv.
  • En ledare behöver låta sig bli vald om och om igen.

Kursen är utformad för att ge kunskap på ett annat sätt än det stringenta ”läs-kom ihåg-leverera”. Den uppmuntrar istället till att göra egna reflektioner kring sex områden som en ledare behöver både förstå och navigera i.

För mer information om En ledares bästa affär - bemästra förändring, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll:

Kursens Innehåll och upplägg

Kursen består av förinspelade lektioner och exklusiva intervjusamtal med utvalda kunskapsdelare som deltagare kan ta sig igenom i egen takt. Till varje kursmoment hör även uppgifter som ska utföras individuellt, och som sedan följs upp med reflekterande samtal med kursledare Charlotta Rydholm i privat handledning live.

Vecka 1 och 2 - facilitering för att navigera i förändring

Vecka 3 - flexibilitet för att hantera lärande i organisationer

Vecka 4 - strategisk kreation vs kreativ strategi

Vecka 5 - oväntade perspektiv som utmanar chefskapet

Vecka 6 - framgång behöver demokratiseras

Vecka 7 - reflektion för delat lärande

Vecka 8 - Kursen summeras, deltagarna får nya reflektionsövningar och möjlighet att göra en slutuppgift. 

Kursen avslutas med personlig återkoppling och reflektion tillsammans med kursledare Charlotta Rydholm. Efter slutuppgift har inlämnats delas ett diplom för genomförd kurs ut.

Kunskapsledare

Kunskapsdelare

Kunskapsledare i denna kurs ger deltagaren unika insikter och tankar om hur ledarskapet behöver förändras för att kunna hantera nya krav (från både omgivningen och anställda). 

Personerna är utvalda både från sin expertis och för sin förmåga att bidra med olika perspektiv:

Charlotta Rydholm, Facilitator Tobegin

Jenny Theolin, Facilitator & Founder WOW Academy

Magnus Thure Nilsson, CEO Media Evolution

Linda Holster, CD & Founder HolsterGreen

Fredrik Marcus, CD/AD/3D/2D KnowIT Experience

Fayyad Assali, Verksamhetschef Mentor

Elisabeth Change, UX designer HiQ

Om Charlotta Rydholm - kursansvarig

Charlotta Rydholm är facilitator, författare och processledare. Hon har en bakgrund i reklam- och kommunikations­branschen. Charlotta har varit utbildningschef på Berghs SoC och driver konceptet Soffice; en pågående lärandeprocess som under sina åtta år har fått över hundra människor med skilda perspektiv att mötas. Charlotta är en av Sveriges främsta facilitatorer och har givit ut fyra böcker i ämnet. Hon är en flitigt anlitad samtalsledare, såväl digitalt som fysiskt.

Exempel på företag som gått kursen (fysiskt): Agria Djurförsäkring, Kungliga biblioteket, Chiffer, Stadsteatern, IKEA, Prime Weber Shandwick, och Malmö Stad.

 

Sagt av tidigare kursdeltagare

Sagt av tidigare kursdeltagare:

Charlotta blandar information med övningar vilket gör att det känns som att många delar kan användas direkt, utan längre startsträcka. Som chef över 65 personer utspridda över landet, fick jag många aha-upplevelser. Nu vill jag börja!
- Kommunikationschef

Jag har varit på två utbildningar  och en föreläsning med Charlotta ; hon gör så att det blir ett högt engagemang från alla i rummet och bra diskussioner. Jag håller i ca 20 möten per vecka och samordnar två ledningsgrupper och detta höga engagemang är nyckeln. Jag har förstått och sett min egen del och vill nu förädla mitt chefsskap.
- Business Director

Jag vill tacka dig personligen för några av dina övningar som var så kraftfulla. Jag lärde mig reflektera och fundera och min grupp har pratat om vi nu ska implementera mycket av det du lärde oss. Kanske ringer jag för hjälp med det 🙂
- Team leader

Jag har varit på två utbildningar  och en föreläsning med Charlotta ; hon gör så att det blir ett högt engagemang från alla i rummet och bra diskussioner. Jag håller i ca 20 möten per vecka och samordnar två ledningsgrupper och detta höga engagemang är nyckeln. Jag har förstått och sett min egen del och vill nu förädla mitt chefsskap.
- HR-chef

Kostnader

Pris: 35 000 kr exkl. moms 

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: En ledares bästa affär - bemästra förändring

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Hammarby Fabriksväg 65
120 30 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 44 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen En ledares bästa affär - bemästra förändring från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: