Visa studentum.se som: Mobil

Pacific Lutheran University, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Seattle
Klassrum
1 till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Seattle
Vår

Seattle
Höst

Pacific Lutheran University, Blueberry College & Universitet

Studera på ett av USA:s främsta business-skolor

Precis utanför Seattle i USA, bland vackra omgivningarna med historiska byggnader och lummiga parker, ligger Pacific Lutheran University (PLU). Med sitt goda rykte och fina campusområde har universitetet i många år ansetts som ett av de främsta universiteten på USA:s västkust. Business-skolan på PLU har också blivit utsett till en av de främsta business-skolorna i USA av Princeton Review. PLU har stark anknytning till Skandinavien och i början av 80-talet fick skolan till och med besök av Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia.

När du studerar utomlands på PLU har du nära in till Seattle, en av USA:s finaste och trevligaste städer. Seattle kallas ”Capital of Coffee” tack vara den stora cafékulturen och faktumet att Starbucks kommer härifrån. Det här är också en stark musikstad där både Nirvana, Foo Fighters och Pearl Jam startade sina karriärer. Förutom mysiga gränder, pubar och barer finns det både skyskrapor och storslagna naturupplevelser i Seattle. Här hittar du också Microsofts huvudkontor.

Personligt campus med gamla anor och stort kursutbud

Pacific Lutheran University ligger i Tacoma i utkanten av Seattle och är ett universitet med gamla anor. Här finns ett brett utbud av olika kurser och program. Omkring 3500 studenter läser vid universitetet och cirka 5 procent är internationella. Med små klasser och engagerade professorer upplever studenterna på PLU att de får personlig uppmärksamhet och goda förutsättningar för att lyckas. När du rör dig inom campusområdet märker du snabbt att både lärare och annan personal hälsar på dig och faktiskt vet vad du heter. På universitetets campus finns restauranger, datasalar, gym, sportanläggningar och tennisbanor. Du kan också ta ett dopp i en av skolans pooler efter skoldagens slut.

Stark koppling till Skandinavien

Tack vare universitetets grundare som ursprungligen kom från Norge, har PLU nära anknytning till Skandinavien. Som skandinavisk student har du möjlighet att tillgodoräkna dig ett års studier från gymnasiet och påbörja en Bachelor’s Degree direkt på år två. Du kan även gå med i universitetets förening för nordiska studenter som träffas för att umgås och upprätthålla skandinaviska traditioner.

För mer information om Pacific Lutheran University, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Pacific Lutheran University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 79 eller en IELTS-examen med minst 6.5.

Utbildningar

I samarbete med Pacific Luteran University erbjuder Blueberry ett brett kursutbud och erbjuder utbildningar på både Bachelor och Master nivå. Universitetet erbjuder program inom bland annat Art och Design , Business, Communication, Economics, Global Studies, History, Philosophy och Sociology. 

Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

PLU erbjuder ett stort antal olika ämnesområden och som skandinavisk student har du möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från gymnasiet vilket innebär att du kan påbörja din Bachelor på år två istället och blir klar på tre år. Gemensamt för alla utbildningar är att undervisningen sker i mindre klasser som tillåter en nära dialog mellan studenter och lärare.

Master’s Degree – 1 till 2 år

För dig som redan har en kandidatexamen eller Bachelor’s Degree finns chansen att söka in till en Master på PLU. Du kan välja mellan bland annat MBA (Master of Business Administration), Creative Writing, Education och Finance.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Pacific Lutheran University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Pacific Lutheran University, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pacific Lutheran University, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter: