Visa studentum.se som: Mobil

Istituto Europeo di Design, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Spanien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Barcelona, Madrid
3 veckor till 4 år
Heltid
Ibland
Spanska
Kommande starter
Barcelona
september 2020  (Spanska)
Madrid
september 2020 

Istituto Europeo di Design, Blueberry College & Universitet

Studera design och mode i Spanien

Istituto Europeo di Design Spanien är den spanska delen av Istituto Europeo di Design som grundades 1966 i Milano. Skolan anses vara en av världens ledande högskolor inom ämnen som Fashion Design, Fashion Marketing & Management, Fashion Communication, Product Design, Interior Design (inredningsdesign), Graphic Design, illustration, visuell kommunikation och Photography. Här samlas blivande stjärndesigners i moderna, fullt utrustade undervisningslokaler i en dynamisk atmosfär. IED har ett nära samarbete med näringslivet och studenterna får jobba i verklighetsbaserade projekt.

I Spanien kan du välja att studera i två riktiga design- och modestäder, Madrid och Barcelona. Du kan även studera på Istituto Europeo di Design i Italien.

Mycket uppskattade designlärare

Lärarna på IED har stor kunskap och erfarenhet inom sitt område och är verksamma inom sitt undervisningsområde, vilket är mycket uppskattat bland studenterna. Filosofin på institutet är att teoretisk kunskap ska gå hand i hand med praktiska övningar. Den praktiska delen utgörs ofta av verklighetsbaserade projekt i samarbete med näringslivet. Bland andra har IED-studenter samarbetat med Armani.

Studera på spanska eller engelska

Utbildningarna ges på engelska eller spanska. Det största utbudet finns bland bachelorutbildningarna som är 3-4 år långa och börjar på hösten.

Om du bara vill läsa ett år eller om du vill inleda dina studier under våren så finns det även ettåriga intensivkurser på engelska som börjar i januari. Därutöver har institutet även masterutbildningar och sommarkurser.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till IED Spanien ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A och B/5 och 6. Utbildningarna börjar från grunden men går sedan snabbt upp på en högre nivå. Du kommer dock att ha nytta av alla förkunskaper du har inom design då många av utbildningarna håller ett ganska högt tempo. En del studenter rekommenderar t.ex. att man har förkunskaper inom teknisk ritning (inredning) eller modeskissning (fashion).

För Bachelorutbildningarna i Fashion Marketing & Communication behöver du bifoga en portfolio med din ansökan. Kontakta Blueberry för information om portfolio.

För att bli antagen till Bachelorutbildningarna i Graphic Design och Interior design behöver du göra ett intagningsprov på plats på IED i Spanien, därför är det viktigt att du söker i tid. Kontakta oss för mer information.

För att bli antagen till utbildningen du valt tittar vi och skolan på helheten, t.ex. betyg och portfolio tillsammans. För utbildningar som är kopplade till IED:s partneruniversitet Westminister University (3-4 åriga utbildningar) behöver du även göra ett IELTS-test.

Sista ansökningsdatum

Vi rekommenderar dig att vara ute i god då antalet platser är begränsade och det tar lite tid att ordna allt med CSN etc. Det är svårt att säga något exakt datum, men en bra tumregel är att du söker så fort du är säker på att du vill gå utbildningen. För att vara säker på att få en plats bör du ansöka ca ett halvår innan kursstart. Du ska dock vara medveten om att du inte kan få tillbaka anmälningsavgiften om du sökt och blivit antagen och sedan ångrar dig.

Utbildningar

OBS! Endast bachelorutbildningarna är CSN-berättigade.

 • Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

Istituto Europeo di Design Spanien erbjuder tre- och fyraåriga Bachelor utbildningar inom de tre sektionerna IED Design, IED Moda och IED Visual Communication. Utbildningarna är CSN-berättigade och ges på engelska. IED har även flera utbildningar på spanska. Kontakta Blueberry för vidare information. Nedan är några av IED Spaniens bachelorutbildningar:

 • Bachelor of Arts Fashion Design
 • Bachelor of Arts Fashion Marketing and Communication
 • Graphic Design
 • Interior Design
 • Product Design
 • Intensivkurser – 1 år

IED erbjuder ettåriga intensivkurser på engelska i populära ämnen. De kurser som erbjuds är Interior Design och Total Design i Madrid. Observera att dessa inte är studiemedelsberättigade av CSN.

 • Sommarkurser

IED erbjuder sommarkurser i juli varje år på engelska inom populära ämnesområden i Madrid och Barcelona. Observera att dessa inte är studiemedelsberättigade av CSN.  Du kan bland annat läsa:

Madrid

 • Design Experience
 • Illustration and Drawing

Barcelona

 • Fashion Trends Investigation from coolhunting to forecasting
 • Creative Illustration – Idea, Concept and Image
 • Innovation and future thinking
 • Design Thinking and co-creation

Kostnader

 • Bachelor Degree (3-4 år)
  Priset varierar från 13 500 EUR (ca 141 100 SEK) per år till 16 200 EUR (ca 169 300 SEK) per år. 
 • Diplomkurser (1 år)
  Mellan 11000 EUR (ca 115 000 SEK) och 11200 EUR (ca 117 100 SEK) beroende på inriktning.
 • Sommarkurser (3-4 veckor)
  Sommarkurserna kostar mellan 2200 EUR (ca 23 000 SEK) och 2900 EUR (ca 30 400 SEK) beroende på inriktning.

Övriga avgifter

När du fått antagningsbeskedet från IED måste du betala in 1800 EUR (ca 18 900 SEK) i anmälningsavgift till universitetet för att bekräfta din plats. Anmälningsavgiften är en del av den totala kursavgiften. Du betalar även 140 EUR i Regional Tax.

OBS! IED:s officiella anmälningsavgifter är högre, mellan 2350 EUR (ca 24 600 SEK) och 3000 EUR (ca 31 400 SEK). Blueberry har förhandlat ned anmälningsavgiften för våra studenter till 1800. Totalpriset är dock detsamma, men du behöver inte betala hela beloppet direkt.
OBS! På de ettåriga programmen betalar du alltid 2500 EUR i anmälningsavgift direkt.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Istituto Europeo di Design Spanien betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Vissa, men inte alla utbildningar på Istituto Europeo di Design Spanien är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

BLUEBERRY - Studera i Spanien

BLUEBERRY - Studera i Spanien

Studera i Spanien

Soliga Spanien är lätt att trivas i och det är inte alls förvånande att några av Europas populäraste destinationer finns här. Här hittar du soldränkta kuststräckor som Costa del Sol, Costa del Brava och Costa Blanca. Här hittar du också förförande storstäder...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Spanien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Istituto Europeo di Design, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Spanien


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu


Beställ information

För att få mer information om Istituto Europeo di Design, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.