Visa studentum.se som: Mobil

Istituto Lorenzo de’ Medici, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Italien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Florens, Rom
1 termin - 4 år
Heltid
Ibland
Kommande starter
Florens
Februari & september. 
Rom
Februari & september. 

Istituto Lorenzo de’ Medici, Blueberry College & Universitet

Istituto Lorenzo de Medici 

Studera konst och design i Italien!

Istituto Lorenzo de’ Medici (LdM) anses av många vara den mest kända art- och designskolan i Florens, de har också campus iRom. Lorenzo de’ Medici har funnits i över 30 år och erbjuder designstudier inom bland annat Fashion Design, Fine Arts, Graphic Arts, Jewellery Design, Interior Design och Furniture Design (möbeldesign).

Du kan även studera Creative Arts som till exempel Dance, Music & Theatre Performance, Film, Photography samt Sculpture and Ceramics. Dessutom erbjuder skolan Liberal Arts, Social Sciences och Sciences.

Olika studiealternativ 

Skolan erbjuder praktiska Certificate Programs och Professional Certificate Programs på 1-2 år som förbereder dig mycket väl för yrkeslivet. Du kan sen bygga vidare på ditt certificate och tillgodoräkna dig de år du redan läst i en bachelor-utbildning på totalt 4 år. Du kan också läsa fristående kurser i 1-2 terminer som Study Abroad- student.

Internationellt erkänd konst- och designskola

Lorenzo de’ Medici är en internationellt erkänd konst-, design- och Creative Arts-skola. Man har samarbete med såväl University of Florence som Marist College i USA. Totalt studerar drygt 1 000 studenter på LdM:s olika program.

Alla studenter samarbetar i projekt

Här samarbetar studenter från de olika ämnesinriktningarna i projekt som förbereder studenterna för verkliga utmaningar som till exempel designers, inredningsarkitekter och fotografer står inför. Just de praktiska och yrkesinriktade inslagen är utmärkande för Lorenzo de’ Medici.

Vid sidan om studierna - mycket fritidsaktiviteter

Har du en förkärlek till konst? Vill du lära dig att laga mat? Är du sugen på att träna fotboll? Lorenzo de Medici erbjuder en mängd olika sätt för studenter att engagera sig i studentföreningar och organisationer, dagliga sportaktiviteter och kulturella aktiviteter samt gästföreläsningar och filmvisningar.

En utbildning på LdM är en upplevelse som ingen annan: kosmopolitisk, levande och rik på mat, språk, konst och kultur.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Lorenzo de’ Medici ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 80 eller en IELTS-examen med minst 6.0. Om du inte har VG i engelska A eller B så måste du skriva ett IELTS eller TOEFL test.

Om du söker till ett Professional Certificate Program behöver du några års erfarenhet från branschen eller relevant akademisk utbildning.

För att ansöka till Certificate in Fashion Marketing & Merchandising måste du ha studerat på högskola/universitet tidigare.

Om du vill läsa en Bachelor måste du kunna visa upp ett SAT-test eller ACT-test.

Sista ansökningsdatum

Officiellt sista ansökningsdatum för vårterminen är 15 november, men vi rekommenderar att du söker i god tid då många av kurserna och utbildningarna snabbt blir fulla.

Officiellt sista ansökningsdatum för universitetets boende är 15 juni för höstterminen och 15 november för vårterminen. Blueberrystudenter är dock välkomna att söka även efter dessa datum, under förutsättning att det finns lediga rum.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Florens / Rom

Om du önskar läsa en eller två terminer kan du själv plocka ihop de kurser som du vill studera. LdM har ett mycket brett utbud. Utöver kurserna inom Creative Arts och Design kan du t.ex. läsa Business, Social Sciences, Media Communication, Art History, Italian Food and Culture med mera.

Exempel på andra kurser tidigare studenter valt:

 • Body Language & Communication Techniques
 • Digital Graphic Techniques
 • Digital Sketchbook
 • Fashion Photography
 • Foundations of Visual Communications
 • Global Marketing Management
 • Graphic Design
 • Human Rights
 • Introduction to Digital Photography
 • Introduction to Digital Filmmaking
 • Introduction to Jazz Dance
 • Introduction to Marketing
 • Introduction to Political Science
 • Italian Food & Culture: Pairing food & Wine
 • Italienska
 • Social Psychology
 • Wine Business and Marketing

Certificate Programs och Professional Certificate Programs – 1 till 2 år

Florens

Vill du vara borta ett eller två år kan du välja mellan Certificate Program eller Professional Certificate Program. Det förstnämnda är för dig som inte har några förkunskaper i ämnet medan Professional Certificate Program är för dig som redan har relevant arbetslivserfarenhet eller tidigare studier i relevanta ämnesområden. Nedan listar vi några av de mest populära certifikatprogrammen.

Fashion Design

LdM har utvecklat ett program där du inte bara lär dig att skissa, du får här en grundutbildning i många olika tekniker; drapering, mönsterkonstruktion, illustration, sömnad, broderi, stickning, tryckning, tillverkning av accessoarer och mer därtill.

Fashion Marketing & Merchandising

Här får du bland annat lära dig hur man går tillväga för att utforma modekollektioner, hur man hittar fram till ett bra samarbete med fotografer och hur PR-arbetet kan organiseras för maximal effekt.

Fine Arts

Här får studenterna möjlighet att upptäcka sin egen kreativitet genom att utnyttja allt Florens har att erbjuda i som besök i ateljéer och på museum. I slutet av året anordnas ett event där studenterna visar upp sina arbeten på Florens gator och får feedback från professionella kritiker.

Graphic Design and Visual Communication

Detta är programmet för dig som har kreativitet i blodet och kanske vill jobba som grafisk designer, Art Director, webbdesigner eller illustratör i framtiden. På LdM lär du dig grunderna i den grafiska designprocessen – från skiss till färdig layout.

Jewelry Design (smyckesdesign)

Unik utbildning för dig som vill lära dig hantverket bakom smyckestillverkning. Du får lära dig grundläggande tekniker såsom sågning, filning, lödning, prägling, slipning, gravering och polering. Genom att borra, fila, svetsa, forma olika material och klippa stenar får du njuta av tillfredsställelsen av att sätta ädelstenar och halvädelstenar i din alldeles egna smyckekollektion.

Interior Design (inredningsdesign)

Programmet börjar med grunderna inom interior design; inredning, detaljhandel, produktkunskap, utställning och visning. Under kursen får du lära dig att blanda konst med teknologi, kreativitet med praktik och att ta fram en produkt som är lämplig för marknaden.

Restoration and Conservation

Under utbildningen får du värdefulla kunskaper, samtidigt som du får arbeta på verkliga objekt. Du lär dig de färdigheter som krävs för att återställa konstverk från olika delar av världen och du får delta i restaurering av fresker, väggmålningar och artefakter skapade redan på 1300-talet och framåt. Du får även chans att utforska olika metoder, såsom äggoljetempera och att fylla igen håligheter i tavlor med gips.

Bachelor’s Degree – 4 år

Florens

Om du har läst ett certificate vid Lorenzo de’ Medici kan du sedan fortsätta att studera på en Bachelor och väljer då mellan inriktningarna nedan. Observera alltså att du inte kan söka till en Bachelor-utbildning direkt utan börjar med ett certificate.

 • B.A. in Fine Arts: Studio Art
 • B.A. in Fine Arts: Arts History
 • B.P.S. in Fashion Design
 • B.S. in Digital Media
 • B.P.S. in Interior Design
 • B.S. in Conservation Studies
 • B.S. in Studio Art
 • B.A. Italian Language

Kostnader

 • Study Abroad (1-2 terminer) med 5 kurser per termin (inklusive 3 Credits Italian Language)
  6150 EUR (ca 64 300 SEK) per termin.
 • Study Abroad (1-2 terminer) med 4 kurser per termin (inklusive 3 Credits Italian Language)
  5500 EUR (ca 57 500 SEK) per termin.
 • Certificate Program (1 år)
  10 700 EUR (ca 111 900 SEK) per år.
 • Professional Certificate Program (1 år)
  11 400 EUR (ca 119 200 SEK) per år.
 • Bachelor (4 år)
  6050 EUR (ca 63 300 SEK) per termin. För termin 1 tillkommer 67 EUR (ca 800 SEK) i Application Fee och ytterligare 67 EUR (ca 800 SEK) i Orientation Fee.

Övriga avgifter

Observera att kostnader för visst kursmaterial/utrustning kan tillkomma.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Lorenzo de’ Medici betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

De flesta utbildningarna på Lorenzo de’ Medici är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

BLUEBERRY - Studera i Italien

BLUEBERRY - Studera i Italien

Studera i Italien 

Den berömda stöveln lämnar ingen oberörd. Italien är ett inspirerande land som förutom fabulös design, mode i världsklass och fantastisk mat är känt för sitt vackra melodiska språk och charmiga befolkning. Ett vackert språk kräver också vackra omgivningar – och det...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Italien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Istituto Lorenzo de’ Medici, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Italien


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu


Beställ information

För att få mer information om Istituto Lorenzo de’ Medici, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.