Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Platschef

Platschef

Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef.

Så jobbar du som platschef

En platschef har högst ansvar ute på byggarbetsplatsen och ett omväxlande jobb. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer. Du är också ansvarig för utveckling av din personal.

Arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende på projekt och i vilket skede det befinner sig i. Ofta är du specialiserad inom ett affärsområde, exempelvis husbyggnation, infrastruktur eller industri. Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef. Platschefen ska även stoppa aktivitet vid oacceptabel miljöpåverkan och det ingår att kunna bedöma var gränsen går mellan acceptabel och oacceptabel miljöpåverkan.

Låter platschef som ett yrke för dig? Hitta relevanta utbildningar inom:

Bygg och anläggning

Möt Emma Meiton

Emma är 27 år och jobbar som platschef, just nu på två tunnelprojekt för Förbifart Stockholm. Tidigare har hon både jobbat som bergsprängare och i gruva. Hon berättar hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch!

Läs hela intervjun här

Måns

Möt Måns Härstedt

Måns är utbildad civilingenjör och har vidareutbildat sig genom Traineeprogram på NCC. Idag jobbar han som platschef och ansvarar för flera arbetsområden som ekonomi, kvalitet och projektledning. Läs mer om Måns utbildningsval och hur hans yrke ser ut!

» Läs hela intervjun


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 07 apr 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-02

Entreprenadingenjör

Entreprenadingenjören arbetar i nära samarbete med platschefen och olika projektdeltagare och måste alltid ligga steget före. I rollen ingår att planera och samordna bygg- eller anläggningsprojekt avseende tid, material och personal.  Låter entreprenadingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning till: Charlotta studerar sista året till Entreprenadingenjör på East Sweden Business School ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-23

Arbetsledare

Rollen som arbetsledare är ett självständigt och omväxlande jobb med stort eget ansvar. Hitta din utbildning till arbetsledare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Spårsvetsare

En spårsvetsare arbetar med underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av järnvägsspår, i tunnelbanan och på spårväg. Låter det som ett spännande yrke? Läs mer om hur det är att jobba som spårsvetsare och vilken utbildning du kan gå här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in