Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Kvinnliga ingenjörer som tittar på en ritning

Entreprenadingenjör

Så jobbar du som entreprenadingenjör

Entreprenadingenjören arbetar i nära samarbete med platschefen och olika projektdeltagare och måste alltid ligga steget före. I rollen ingår att planera och samordna bygg- eller anläggningsprojekt avseende tid, material och personal. 

Låter entreprenadingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning till:

Charlotta entreprenadingenjörstudent

Möt Charlotta Nelly

Charlotta studerar sista året till Entreprenadingenjör på East Sweden Business School (ESBS), som bedriver YH-utbildning i Norrköping. Läs mer om hur Charlottas studier och framtida yrke ser ut!

» Läs hela intervjun


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 02 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-09

Betongingenjör

Som betongingenjör är du specialist på byggmaterialet betong och bedömer betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden. Vill du bli specialist på byggmaterialet betong och bedöma betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden? Betong är ett industriellt framtaget material och används bland annat i byggandet av broar, tunnlar och bostäder.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-02

Byggnadsingenjörer

En byggnadsingenjör har ett fritt och omväxlande yrke. I rollen ingår att driva byggprojekt från start till mål. Det finns även byggnadsingenjörer som är inriktade på hållbarhet eller ROT. Läs mer ombyggnadsingenjörer!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Spårsvetsare

En spårsvetsare arbetar med underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av järnvägsspår, i tunnelbanan och på spårväg. Låter det som ett spännande yrke? Läs mer om hur det är att jobba som spårsvetsare och vilken utbildning du kan gå här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in