Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Två dykare som jobbar under vatten

Anläggningsdykare

Yrkesrollen är detsamma som anläggningsarbetare men med en arbetsplats under vattenytan.

Så jobbar du som anläggningsdykare

Anläggningsdykare arbetar under vattenytan med att till exempel bygga eller reparera broar och kraftverk. Du kan handla om de flesta arbeten som utförs under vattnet när man bygger eller reparerar broar, hamnar, farleder och kraftverk. Yrkesrollen är detsamma som anläggningsarbetare men med en arbetsplats under vattenytan. I arbetsuppgifterna ingår till exempel att schakta, borra, spränga, svetsa, bygga formar, armera och gjuta.

Som anläggningsdykare måste man ha de praktiska kunskaperna för att klara av arbetsuppgifterna, men dessutom även känna till hur man påverkas av att vistas under vatten. Läs mer om yrket som anläggningsdykare.

Låter anläggningsdykare som ett yrke för dig? Hitta din utbildning:

Anläggningsdykare


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 27 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-09

Betongingenjör

Som betongingenjör är du specialist på byggmaterialet betong och bedömer betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden. Vill du bli specialist på byggmaterialet betong och bedöma betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden? Betong är ett industriellt framtaget material och används bland annat i byggandet av broar, tunnlar och bostäder.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-23

En entreprenadingenjörstudent berättar

Charlotta Nelly, studerar andra och sista året till Entreprenadingenjör på East Sweden Business School (ESBS), som bedriver YH-utbildning i Norrköping. Läs hela intervjun får att få veta mer om att utbilda dig till Entreprenadingenjör!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-23

Arbetsledare

Rollen som arbetsledare är ett självständigt och omväxlande jobb med stort eget ansvar. Hitta din utbildning till arbetsledare!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in