Utbilda dig inom samhällsbyggnad - bidra till klimatomställningen

Vill du bidra till samhällets utveckling? Väljer du ett yrke inom samhällsbyggnad finns resultatet kvar länge. Vad vill du vara med och bygga?

Med en utbildning inom samhällsbyggnad blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Störst efterfrågan är det på yrkesarbetare följt av tjänstemän, chefer och tekniker. Nya kompetenser och yrkesroller krävs för att ställa om Sverige till en hållbar produktion, bättre materialval, energieffektivisering och minskade avfall. Välkommen att bidra till klimatomställningen som ska ta branschen till en fossilfri sektor 2045.

Yrkesväxla via yrkeshögskolan (YH) - 94% får jobb direkt efter utbildningen

Utbildningarna inom Yrkeshögskolan är oftast två-åriga och baseras på ett tydligt uttalat behov av arbetskraft inom det aktuella området. De sker i nära samverkan med företag och organisationer som tillhandahåller praktikplatser för de så kallade LIA-perioderna (Lärande I Arbete). 

Andra vägar till ett jobb inom samhällsbyggnad

Om du är intresserad av samhällsbyggnad finns det flera sätt att utbilda dig, här kan du läsa om olika typer av byggutbildningar och hitta den som passar dig bäst.

Det finns många olika typer av universitet- och högskoleutbildningar, till exempel civilingenjör eller högskoleingenjör. Hitta universitets- och högskoleutbildningar inom samhällsbyggnad här!


Hur är det att jobba som ... ?

Undrar du hur det är att jobba i byggbranschen? Möt Annie, Büsra, Elisabeth och Camilla som alla har gått en yrkeshögskoleutbildning och nu jobbar inom olika delar av branschen: 

Yrken som snabbt ger jobb inom bygg- och anläggning

Vilka yrken är efterfrågade inom samhällsbyggnad? Det finns många yrken inom bygg- och anläggningsbranschen och hur efterfrågade de är skiljer sig beroende på arbetsmarknaden. Nedan hittar du en lista på efterfrågade yrken inom bygg, anläggning. Klicka på ett yrke för att läsa mer om vad det innebär, vilken lön du kan komma att få och vilka utbildningar som passar bra för just det yrket.

Yrken som snabbt ger jobb inom järnväg

Är du intresserad av att jobba inom järnvägsbranschen? Klicka dig vidare för att läsa mer om efterfrågade yrken inom järnväg och vilken utbildning du behöver gå för att jobba inom yrket.


Om Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 4 000 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.

Byggföretagen


Annonser