Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Två kollegor som sitter över ett planeringsbord

Digitalt byggande (BIM)

Vill du bidra till att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen? Vill du samordna arbetet i framtagandet av digitala byggnadsmodeller? Utbilda dig inom BIM! 

Vad är digitalt byggande och BIM?

BIM är en förkortning för Building Information Model. Vill du ha ett omväxlande, stimulerande, kreativt och socialt arbete där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter med mycket (data)teknik? Då kan byggnadsingenjör inom BIM vara något för dig!

Yrkesrollen kräver god problemlösnings- och samarbetsförmåga – som byggnadsingenjör inom BIM är du en del av en grupp med olika medarbetare som samarbetar i framtagandet av en digital byggnadsmodell. Du behöver också kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara kommunikativ och lyhörd.

Låter digitalt byggande och BIM intressant? Hitta din utbildning här!

Utbildningar inom BIM 

Möt Camilla Åström

Camilla bytte från modeindustrin till byggbranschen och jobbar nu som projekteringsledare på Skanska AB.
Hon berättar om sin utbildning, byggnadsingenjör BIM, och hur en vanlig dag på jobbet kan se ut. 

 Läs hela intervjun här!

Möt Anna Åkvist

Anna Åqvist gick civilingenjörs-programmet samhällsbyggnad, nu jobbar hon som projektchef på NCC Building Sverige. "Det är speciellt att vara med och skapa något som sen blir bestående" säger hon. 

 Läs hela intervjun här!

Linnea, BIM-samordnare

Möt Linnea Lepisto

Linnea studerade affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik och jobbar nu med 3D-modeller som BIM-samordnare. Läs mer hur Linnea valde utbildning och hur hennes yrke ser ut idag!

» Läs hela intervjun här!


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 10 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-14

En BIM-samordnare berättar

Anna Åqvist gick civilingenjörsprogrammet samhällsbyggnad, nu jobbar hon som projektchef på NCC Building Sverige. Läs mer om Annas yrke och vilken utbildning hon valde!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-09

Platschefen Emma berättar om drömjobbet

Ingenjör toppar listan över svenskarnas drömjobb. Inom bygg- och anläggningsbranschen är efterfrågan på ingenjörer glödhet. Vi har pratat med ingenjören Emma Meiton om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Järnvägsingenjör

Är du nyfiken på hur järnvägen fungerar som transportsystem – ur ett tekniskt, ekonomiskt, miljö- och trafiksäkerhetsmässigt perspektiv? Läs mer om hur det är att jobba som järnvägsingenjör här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in