Utbytestermin som del av dina universitetsstudier

Studerar du vid ett universitet i Sverige och har möjligheten att göra en termin utomlands som en del av dina studier? Ta chansen att uppleva och studera i ett helt annat land!

Vy över Sydney

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersajt Blueberry.nu.

Många universitet och högskolor i Sverige erbjuder studenter möjligheten att studera en eller två terminer utomlands på kandidat- eller masternivå och tillgodoräkna utländska kurserna i din svenska examen. Att åka direkt via sitt universitet är vanligt men ofta är platserna få och det kan vara mycket svårt att få en plats på det universitet som man helst vill studera vid. Man kan då välja att ta hjälp av en organisation som Blueberry college & universitet som samarbetar med universitet i hela världen. Fördelen med det är att du kan välja att studera i vilket land du vill samt att du har stor chans att bli antagen, då antalet platser är fler. Alla som arbetar på Blueberry har själva studerat utomlands och hjälper dig helt kostnadsfritt med ansökningsprocessen och rådgivning för att du ska hitta något som passar just dig och dina önskemål. De kan även hjälpa dig att hitta vilka kurser som passar dig och dina studiemål bäst baserat på vad du studerar i Sverige så att du kan tilgodoräkna dig dessa i din svenska examen.   

Nedan är ett urval på några populära universitet som Blueberry samarbetar med dit många studenter väljer att göra utlandstermin som del av sin svenska utbildning.  

Hawaii Pacific University 

Blueberry har samarbete med många universitet och college i hela världen för att kunna erbjuda något som passar just dig. Är du ute efter ett varmt och soligt klimat med möjlighet till surfing, snorkling, och vandring och har drömt om att bo i USA? Då är Hawaii Pacific University den perfekta matchen för dig. Här får du inte minst uppleva det idylliska livet på Hawaii med vackra naturupplevelser och ständer i mängder, men även möjlighet att engagera dig i någon av skolans många idrottsklubbar och organisationer.  

Läs mer om Hawaii Pacific University här

San Diego State University 

Vill du studera i soliga Kalifornien på ett av statens vackraste campus? Lockas du även av bra studentliv? Då är San Diego State University (SDSU) ett utmärkt alternativ. I San Diego studerar du i ett underbart klimat i en riktig storstad samtidigt som du har några av Kaliforniens bästa surfstränder som granne. Universitetets omfattande kursutbud inom områden som ekonomi, teknik och ingenjörsvetenskap gör SDSU till ett utmärkt val för dig som redan är registrerad vid ett svenskt universitet eller högskola och önskar inkludera kurser från internationella studier i din svenska examen. Det är även populärt bland studenter som ännu inte påbörjat högre studier efter gymnasiet, eftersom du har frihet att välja bland skolans olika kurser och därigenom utforska olika ämnen. 

Läs mer om San Diego State University här

Macquarie University 

Är du mer intresserad av den australienska kulturen och vill studera i en innovativ miljö i Sydney är Macqarie University ett bra val för dig. Universitetet håller hög nivå på sin utbildning där fokuset är på innovation. Ett bevis på att universitet ligger i framkant när det kommer till innovation är att både Wi-Fi och cochlea-implantatet för hörselskadade faktiskt utvecklades just här. Universitetet har sin egna tågstation där du med tåg kan ta dig till Sydneys centrum på bara 25 minuter. Det grönskande campuset är stort och nybyggt och har allt du kan tänkas behöva i form av butiker, apotek, restauranger och liknande, men även en stor idrottsanläggning med tillgång till basketplan, squashbanor, simbassäng och gym. 

Läs mer om Macquarie University här

University of Auckland 

Få en högkvalitativ utbildning vid University of Auckland, det mest ansedda universitetet i Nya Zeeland! Med sina imponerande 42 000 studenter är det landets största universitet och rankas högt i flera internationella rankningar. Bland annat är universitetet rankat som nummer 12 på Times Higher Education University Impact Rankings 2023. Studier här ger dig möjlighet att vara mitt i händelsernas centrum i Nya Zeelands största stad, Auckland, där du omges av hav, segelbåtar, stränder och en fantastisk natur. 

Läs mer om University of Auckland här

Universitat Autónoma de Barcelona 

Gillar du kultur eller fotboll är händelserika Barcelona staden för dig. Här finns det alltid något att göra och bli inte förvånad om du möts av sång och dans på gatorna. Väljer du att läsa din utbytestermin på Universitat Autónoma de Barcelona finns det möjlighet att kombinera dina vanliga kurser med språkkurs i spanska. Universitetet har tre olika campus där de flesta utbytesstudenterna brukar studera på de två campus som ligger i centrala Barcelona. Det finns ett stort utbud av kurser som du kan räkna med i din svenska utbildning. 

Läs mer om Universitat Autónoma de Barcelona här

Regent’s University 

I hjärtat av London kan du studera på Regent’s University med ett stenkast från allt du kan tänkas vilja uppleva i staden. Den välkända shoppinggatan Oxford Street till exempel ligger endast några kvarter från skolan. Regent’s University är ett prestigefyllt och välkänt universitet som är ett av de största privata universiteten i England. Läser du din utbytestermin här kan du välja kurser från hela skolans kursutbud och de går fota att tillgodoräkna i din svenska examen.  

Läs mer om Regent’s University här

Om du inte känner att någon av dessa universitet faller dig i smaken finns det en mängd andra universitet att välja mellan om du väljer att åka genom Blueberry. Kolla in utbudet på hemsidan och boka in en studierådgivning helt gratis så förbereder du dig för en spännande och givande tid utomlands du aldrig kommer ångra.  

Här kan du läsa mer om Blueberry College & Universitet.

Den här artikeln är ett gästinlägg skrivet av studentum.se:s systersajt Blueberry.nu. 


Annonser