Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!✨ 

Macquarie University i Sydney är ett av de högst rankade universitetet i Australien. Macquarie är innovativt och annorlunda och universitetet har legat bakom flera stora upptäckter och innovationer. Det var till exempel här som cochlea-implantatet för hörselskadade uppfanns. Imponerande nog utvecklades även WI-FI på Macquarie University!

Som ett av fem universitet i Australien kan Macquarie University stoltsera med att det internationella rankningssystemet QS Star ger universitetet högsta betyg i alla undersökta kategorier. Universitetet tilldelas toppbetyg när det kommer till undervisning, anställningsbarhet, forskning, innovation och faciliteter. Hela 90 % av de studenter som examineras från Macquarie har relevant arbete inom sex månader. Macquarie Graduate School of Management (MGSM) har dessutom blivit utsedd till den bästa business-skolan i Australien för tredje året i rad av Financial Times’ Global MBA Ranking.

Praktikplatser och nära kontakt med näringslivet

Macquarie University ligger mitt i hjärtat av Australiens högteknologiska centrum. Detta gynnar universitetet och studenterna i form av stipendier, ökade chanser till praktikplatser och jobb. Dessutom får Macquarie ofta in välkända gästföreläsare.

Universitetet äger inte bara campusområdet utan också mark som hyrs ut till olika företag i närområdet. När hyreskontrakt skrivs under av företagen skriver de också under att de kommer att ta emot praktikanter från universitetet. Det ger studenterna möjlighet till praktisk erfarenhet redan på kandidatnivå vilket är ovanligt.

Tack vare PACE (Professional and Community Engagement) ger universitet studenterna tillgång till både lokala och internationella praktikplatser, studieresor, utvecklingsprojekt och service-learning. Som Macquarie-student får du helt enkelt väldigt mycket hjälp på traven i din framtida karriär!

Grönt och vackert campus  i norra Sydney

Macquarie University och dess stora gröna campus hittar du i norra Sydney, ca 20-30 minuter från centrum med tåg. Det är smidigt att ta sig hit oavsett var du bor eftersom Macquarie har sin alldeles egna tågstation!

Campuset känns väldigt kreativt och nyskapande och många studenter stormtrivs här. På det 252 fotbollsplaner stora campuset huserar ca 38 000 studenter från över 100 länder världen över.

På campusområdet hittar du butiker, caféer, banker, bar, sjukvård, apotek och mycket mer. Macquarie University har även en fantastisk idrottsanläggning med bland annat simbassäng, gym, squashbanor och basketplan.


För mer information om Macquarie University , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Macquarie University

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Macquarie University

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Macquarie University , fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.