Visa studentum.se som: Mobil

Yrkesinspiration: Frisör

Jenny arbetar som frisör på Björn Axén

Jenny nådde sitt mål efter Björn Axéns frisörutbildning

En variationsfylld utbildning driven av kompetenta lärare med stenkoll på både klassiska tekniker och nya trender fick Jenny Karlsson, 30, att välja Björn Axén när hon letade efter en frisörutbildning. Hon är väldigt nöjd med sin tid på skolan.

- I Björn Axéns utbildning får du så mycket extra med fokus på uppsättningar och klassiska stylingtekniker och dessutom en veckas make up-utbildning, säger hon.

Jennys utbildning: 

NamnFrisörutbildning 
Ort: Stockholm
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaBjörn Axén Academy
Längd: 2 år 
Studiestöd: Nej 

Vem är du? 
Jag heter Jenny Karlsson och är 30 år. Jag kommer från Kristianstad men bor numera i Stockholm. 

Vad läste du på Björn Axén?
Jag läste en 2-årig frisörutbildning.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till frisör?
Jag jobbade redan som makeup-artist och ville ta nästa steg, eftersom jag redan sysslade med styling av hår som makeup-artist så kändes det som ett naturligt steg att gå vidare till.

Var det svårt att få arbete efter examen?
Inte alls, Björn Axén är ett så känt varumärke och skolan har ett så gott rykte inom branschen att det var lätt att få jobb. Mitt mål var från början att få jobb på en av Björn Axéns salonger vilket jag också fick efter min examen.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?
Jag hade haft kontakt med Björn Axéns utbildningar några år tidigare när jag gått en kortare veckokurs i styling och fastnade redan då för skolan. Den verkade så bra med duktiga lärare och bra uppstyrd undervisning. Jag tittade mycket på kursplanen och fastnade för att det var så mycket som ingick. Sedan kändes det tryggt att välja Björn Axén just för att det är ett så stort och etablerat varumärke.

Vad var det bästa med utbildningen?
Lärarna! Björn Axén har så kompetenta lärare som också aktivt jobbar som frisörer vilket gjorde att de både hade koll på klassiska tekniker och grunder men även trender och vad som faktiskt görs på salongerna just nu!

Beskriv ditt yrke; vad är dina huvudsakliga uppgifter?
Jag jobbar som frisör fyra dagar i veckan på en av Björn Axéns salonger i Stockholm. En dag i veckan undervisar jag i makeup på vår makeup-artist utbildning som också finns på Björn Axéns Akademi.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Variationen, mötet med nya människor varje dag. Sedan gillar jag det tekniska med färg och hur spännande det är att hitta på nya tekniker. Jag är även glad att jag fortfarande håller på med makeup för det tycker jag är otroligt kul!

Hur skulle du säga att det är att arbeta som frisör?
Spännande! Det är nya utmaningar varje dag för alla kunder är olika och framför allt är deras hår olika. Det är väldigt utvecklande för jag känner hela tiden att jag lär mig nya saker.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
Att förstå varje kund. Vissa kunder kan ha svårt att uttrycka vad de önskar för resultat och då blir det en utmaning att leda kunden så jag förstår vad vi ska göra. Har jag bara förstått exakt vad kunden är ute efter så blir det nästan alltid ett bra resultat!

Vem tror du yrket passar för?
Jag tror att det passar för personer som gillar utmaningar och när ingen dag är den andra lik! Att ha ett stort intresse för färg och form och att arbeta med händerna är också förutsättningar för att trivas som frisör. Självklart måste du också gilla mötet med andra människor. Det är ett väldigt kreativt och spännande jobb.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
När du ska välja skola tycker jag det är väldigt viktigt att titta på lärarna. Det ska vara erfarna lärare som helst också jobbar aktivt som frisörer. Jag tycker också att du ska se över vilka certifieringar skolan har och att det är en godkänd utbildning. I Björn Axéns utbildning får du dessutom så mycket extra med både fokus på uppsättningar och klassiska stylingtekniker och en veckas make up-utbildning!

Till yrkesinspiration

Senast uppdaterad: 25 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Kiropraktor

Vi träffar Fredrik som är utbildad kiropraktor och berättar för oss om sin utbildning och hur det är att driva Kiropraktorbåten - en båt som åker runt i Stockholms skärgård och erbjuder behandlingar för de som bo på öarna!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Diplomerad Kostrådgivare

Anna Swedrup är sedan tidigare bland annat utbildad friskvårdskonsult och massör, men kände att hon ville komplettera sin kunskap med en utbildning i Kostrådgivning från Bergklint education. Idag driver hon ett eget företag inom kostrådgivning och friskvård. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-25

Frisör och Makeup-artist

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy. Lucia berättar för oss om sin utbildning och hur det är att jobba som salongschef!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in