Studierna i Australien ledde till jobb – på universitetet!

Anna pluggade på Edith Cowan University (ECU) i Perth och efter studierna fick hon anställning på universitetet. Här får vi veta mer om varför hon valde just Perth och ECU, samt hur det är att jobba med marketing och event på ECU i Australien! 

Anna pluggade på Edith Cowan University (ECU) i Perth och fick efter sin examen anställning på samma skola. Hon delar med sig om varför hon valde just Perth och ECU, samt hur det är att jobba med marknadsföring och event i Australien.

Namn: Anna

Utbildning: Bachelor of Commerce, double majoring in Marketing and Management på Edith Cowan University (ECU)

Yrke: Marketing Assistant for School of Business and Law på ECU

Hur kommer det sig att du valde att studera i Australien?

Ända sedan jag var liten och läste om Uluru (Ayers Rock) i min engelskabok i 3an har jag varit fascinerad av Australien, så valet var lätt – det var dit jag ville.

Jag föll direkt för Perth och Western Australia, och kunde inte förstå hur i princip ingen hade pratat om den här delen av Australien! Så jag stannade, men kände efter ett år av barjobb att det var dags att skaffa mig en riktig utbildning, satsa på karriären och en framtid i Australien. Jag hade dock ingen aning om vad jag ville plugga, men kände att något brett med ekonomi och management kändes intressant. Eftersom jag inte visste hur ansökningsprocessen gick till för ett universitet i Australien tog jag kontakt med Blueberry för att få hjälp. Jag hade hört från kollegor att Edith Cowan University (ECU) har bra stöd för internationella studenter, prisvärda kurser och stort campus. Så det blev en Bachelor of Commerce, double majoring in Marketing and Management.

Vad arbetar du med idag?

Jag hade turen att börja jobba extra som Marketing Assistant for School of Business and Law på samma fakultet som jag studerade på under mitt sista år på universitetet. Detta ledde senare till en heltidstjänst som Events and Marketing Officer efter min examen.

Hur gick du tillväga för att få din nuvarande tjänst?

Tack vare att jag hade höga studieresultat blev jag inbjuden till en frukost med ECU’s Vice-Chancellor, och blev placerad vid ett bord med School of Business and Law’s Executive Dean. Vi började prata – och på den vägen fick jag ett erbjudande att börja som Marketing Assistant.

Vad är det roligaste med ditt jobb på Edith Cowan University?

Det roligaste med mitt jobb på ECU är att få jobba mellan avdelningar och att det finns enorma utvecklingsmöjligheter. Jag får jobba med annorlunda projekt inom både marknadsföring och event, vilka är mina huvudområden, och jag får mycket fria händer eftersom att min roll är helt ny.

Vilka var de viktigaste kunskaperna som du fick från dina studier som du tagit med dig ut i arbetslivet?

Utöver det uppenbara med en bred och aktuell utbildning inom det området jag är intresserad av, skulle jag säga att deras work-integrated-learning har varit det viktigaste. Det är i princip detsamma som praktik under en termin (10-15h/vecka) inom ett företag och i en roll relaterat till det man pluggar. Där fick jag verkligen ovärderliga chanser att sätta det jag lärt mig på prov i praktiken. Men jag fick även soft skills och lärde mig hur den australienska jobbplatsen fungerar, något som är otroligt viktigt för att känna sig bekväm med att bygga arbetsrelationer och bli en del av en organisation. 

Vilka är dina bästa råd till en befintlig eller blivande student?

Mina bästa råd är att försöka se och göra så mycket som möjligt på loven och helgerna och verkligen utmana dig själv i sociala situationer, trots att du kanske inte är helt bekväm med engelskan i början. Även om det känns tryggt att söka sig till nordiska vänner i början, vilket man självklart också ska om man känner för det, öppnar universitetet upp för enorma möjligheter att lära känna människor från hela världen och att komma in i det australiensiska samhället och kulturen på riktigt. Det är där möjligheterna finns och gör att du får en rikare upplevelse, det är i alla fall så jag har upplevt det! 

Intresserad av studier i Australien? 

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet. (Mindre)

Om

Gabrielle jobbar som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon har en bakgrund som journalist och har arbetat på flera olika redaktioner som bland annat reporter och webbredaktör. På Keystone har hon tidigare arbetat som Email Marketing Specialist samt med att publicera material på sajten. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet och har pluggat historia på både Södertörns högskola och Mittuniversitetet.

Annonser