Sjukgymnastprogrammet

09 nov 2011
FRÅGA
Hej!
Jag undrar om man kan söka en utbildning med högskolepoäng? Jag har nu läst 80hp idrottssvetenskap och har blivit intresserad av sjukgymnastpogrammet. Jag tror inte mina betyg räcker till och jag har aldrig skrivit högskoleprovet. Kan jag på något sätt tillgodose mig med Högskolepoängen?
MVH Sofie

Svar:

Hejsan,

Detta går att göra för vissa program, jag tror tyvärr inte att sjukgymnastprogrammet är ett sådant. Här hittar du alla sjukgymnastprogram. Om du hittar ett program som intresserar dig kan du lämna en intresseanmälan så kontaktar skolan dig med mer info samt svarar på dina frågor. Du skulle också kunna kontakta en studie- och yrkesvägledare, de ska kunna svara på alla frågor du har. Vi har tyvärr ingen sådan på plats här.

I listan med programmen ser du siffror i kursivt, dessa anger lägsta antagningspoäng senaste antagningen. Du kan där jämföra din poäng från gymnasiet för att se hur du ligger till. Kanske vore det en god idé för dig att även skriva högskoleprovet.

Lycka till!

Vänligen,
Emma

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀