Kriminologi

24 sep 2011
FRÅGA
Hej!
Börjar bli lite sugen på att börja plugga igen men är lite osäker på vad. Har alltid varit inställd på juristprogrammet men har på senare tid blivit mer inne på kriminologi. Kriminologprogrammet känns helt klart intressant men har hört att arbetsmarknaden efteråt inte är särskilt ljus? Pratade även med en fd lärare här om dagen som rekommenderade en utbildning som vad jag förstod byggde på psykologprogrammet men riktades mot kriminologi. Jag är väldigt intresserad av att arbeta med gärningsmannaprofiler och liknande och hon sa att jag i så fall skulle kunna göra det efteråt. Hon visste dock inget mer ingående om den så min fråga är om ni kan ha en aning om vad hon syftar på? Om ni har några andra alternativ uppskattas dem också!
Tack på förhand!
/Lina

Svar:

Hej Lina!

Här är de renodlade kriminologiprogram som ligger med i vår söktjänst:
Kriminologiprogrammet i Malmö
Kriminologprogrammet i Sundsvall

Jag kunde tyvärr inte hitta psykologprogrammet med inriktning kriminologi i vår söktjänst. Jag skulle rekommendera dig att kontakta en studie- och yrkesvägledare på din skola, hon eller han kan säkert hjälpa dig! Kolla också med din lärare om hon vet vilken skola det var som ger utbildningen.

Jag hoppas att du hittar vad du söker!
Lycka till!

Vänligen,
Emma

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀