Söka utbildning i andra kommuner?

14 apr 2011
FRÅGA
hejsan
jag undrar hur jag ska göra jag bor i karlstad men jag vill börja plugga på distans i stockholm eftersom att jag jobbar heltid här i stockholm. vem är det man ska vända sig till då

Svar:

Hej, det beror helt på vad det är du vill studera. De flesta utbildningar kan du söka oavsett var du bor. Undantaget är Komvux, d.v.s. om du vill läsa upp särskilda ämnen från gymnasiet för att få behörighet. Komvuxutbildningar läses nämligen alltid genom den kommun där du är skriven. Däremot finns möjligheten att de kurser du skulle vilja läsa finns som distanskurser i din hemkommun. 

Om det är just en komvuxutbildning du vill gå skulle jag rekommendera dig att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun och fråga vad det finns för möjligheter. Din hemkommun har också alternativet att skaffa din kurs från en privat vuxenutbildningsanordnare.

Om det inte gäller komvuxstudier så är det fritt fram att söka om det inte framgår annat i informationen till den utbildning du vill söka.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀