Applikations Tekniker Inom .Net

23 nov 2010
FRÅGA
Hej!

Jag undrar om en kurs kommer att komma tillbaka?
Jag var väldigt intresserad utav: Applikations Tekniker Inom .Net

Det var en KY kurs

Det var ett tag sedan jag såg kursen tillgänglig, och har inte sett att den återkommit.
Väldigt tacksam för svar

//MVH Jean-Cloude!

Svar:

Hej, tack för din fråga på Studentum.

Det är ju som så här att Ky-utbildningar avvecklas och görs om till Yh-utbildningar. Ky-utbildningar kommer bara finnas kvar som skolform fram till och med 2013 och därför görs väldigt många Ky-utbildningar om till Yh-utbildningar.

Myndigheten för Yrkeshögskolan är de som har de övergripande ansvaret för Yh- och Ky-utbildningar och det är de som tar besluten om vilka utbildningar som får finnas. Det är ju som så att dessa utbildningar endast får finnas så länge det finns en marknadsmässigt behov på arbetsmarknaden. Därför kan det svänga väldigt mycket och utbildningar som funnits tidigare men inte finns nu kan komma tillbaka om Myndigheten för Yrkeshögskolan anser att det finns ett behov på arbetsmarknaden för den typen av kompetens.

Så även om inte utbildningen finns just nu så kan den alltså komma tillbaka! I februari kommer det att tas beslut på väldigt många sökta Yh-utbildningar, så kolla upp igen då tycker jag!

Lycka till!

Hälsningar Gustav

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀