Läsa upp betyg på komvux

15 jun 2010
FRÅGA
Hej jag vill bli sån här webbredaktör och behöver plugga upp betygen finns det möjlighet att göra det? Och när startar det här på komvux isåfall? tacksam för svar!

Svar:

Hej!

Det finns absolut möjlighet att läsa upp dina betyg. Om du väljer att läsa in nya kurser eller om du har fått IG i någon kurs har du rätt till lärarledd undervisning om du läser på komvux. Om du däremot vill försöka höja ditt betyg i kurser där du fått Godkänt eller högre kan du inte få undervisning. Du får själv läsa in kursen för att sedan ansöka om en prövning. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på kommunala vuxenutbildningen i den kommun du bor i för att få reda på mer information.

>>Här hittar du mer information om studier på komvux

Det finns även möjlighet att läsa in gymnasiekurser via nätet. Då läser du på distans, helt på egen hand och gör slutproven. Kontakta någon av skolorna för mer information.

När det gäller tider så brukar komvux ha kursstarter höst och vår. Hur länge du läser beror på hur många kurser du behöver läsa.

Lycka till med dina studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀