Räkna ut betyg

15 apr 2010
FRÅGA
Hej!

Jag undrar hur jag skall göra för att räkna ut hur många poäng jag har.

Jag gick ut samhällsvetenskapliga programmet 1999 och har ett slutbetyg där det står 2150p men jag har läst fler ämnen efter det (både när jag gick på gymnasiet, och även sedan efter, nya ämnen på komvux) så totalt har jag läst 2650p.

Hur gör jag för att räkna ut mitt betyg? Har några IG i mitt slutbetyg, men såklart inte på komvux. Kan jag "byta ut" några av poängen i mitt slutbetyg mot betyg från komvux, eller hur funkar det??

Har sökt massa på internet, men inte hittat info....

Mycket tacksam för svar

Har också hört att man tidigare kunde få lite extra poäng för arbetslivserfarenhet, stämmer det, eller är det borttaget??


MVH//Anneli

(Tillägg, några av de ämnena jag har läst på komvux är de jag måste anväda mig av när jag söker, för jag vill komma in på en naturvetenskaplig utbildning, fast jag valde samhällsvetenskapligt program på gymnasiet, om det har någon betydelse för svaret)

Tusen tack på förhand för svar!!

Svar:

Hej,

Ja, de kan vara lurit de där med att räkna ut betygen, speciellt med de nya antagningsregelrna och meritpoängen.

För att räkna ut dina betyg kan du ta hjälp av Studentum. Här kan du även läsa mer om merit poäng och de nya antagningsreglerna.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀