Folkhögskoleutbildning inom dans

15 apr 2010
FRÅGA
Hej!

Jag heter Amanda och skulle vilja dansa på folkhögskola ett år. Jag har ingen utbildning utan har endast dansar två lektioner i veckan i snitt på fritiden. På gymnasiet studerade jag Samhällsvetenskap.

Nu undrar jag vad det finns för utbildning/folkhögskola för nybörjare?

Svar:

14 jan 2022

Hej,

De flesta kurser och utbildningar startar i januari eller september. Folkhögskolorna bestämmer även själva sista ansökningsdag till deras kurser. Information om ansökan till en folkhögskoleutbildning brukar finnas under utbildningens information eller på folkhögskolans hemsida.

Även om sista ansökningsdag varit kan det vara lönt att kontakta skolan i alla fall. Antagning till många kurser sker fram till kursstart.

På Allmän kurs ställs inga formella krav. De studerande startar på olika nivåer beroende på förkunskaper och tidigare studier. Därför är de viktigt att alltid skicka in dina betyg så att skolan vet vilken erfarenhet du har och vad du kan tänkas behöva komplettera. På profilkurserna (konst, musik etc) kan särskilda antagningsprov förekomma. Oftast kan du behöva skicka in skolbetyg, arbetsintyg, personbevis, arbetsprov och oftast, viktigast av allt, ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå på kursen. Vissa folkhögskolor kallar även till en intervju.

Du kan finna flera olika folkhögskolor som erbjuder utbildnignar inom dans på Studentum.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀