Antagningspoäng

27 dec 2009
FRÅGA
Hej,
jag ska söka till högskoleingenjörsutbildningen i byggnadsteknik på Linköings universitet nu i vår. Den utbildningen har just nu en antagninspoäng på ca 14,5 (betygspoäng..) och jag har räknat ut att mina betygspoäng kommer landa på ca 19.5(inklusive 2,0 i meritpoäng..).
Det jag undrar är om antagninspoängen kommer att stiga väldigt mycket till nästa år då jag ska söka (t.ex. för att man kan lägga till meritpoäng)? Jag förstår att man inte kan säga exakt, men finns det någon "prognos" för hur det kommer att se ut 2010?

Tacksam för svar!
Linda

Svar:

Hej Linda. Antagningspoängen kommer med största säkerhet att förändras, och du kan läsa mer om det på vår hemsida. Tyvärr så är det svårt att säga med hur mycket det kommer att öka, och vad prognosen är. Men för att du ska veta exakt hur mycket antagningspoängen kommer att förändras för dig så bör du kontakta din skola. Lycka till med dina studier Linda!
Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀