Att studera i USA. Visum, stipendier etc?

06 jun 2013
FRÅGA
Hej!

Jag hade tänkt försöka att ta mig iväg till USA efter gymnasiet på ett fotbollsstipendium. Finns vissa företag som jobbar med det men de tar extremt mycket pengar för deras hjälp, en vän till mig säger att man lika gärna kan söka själv.
Jag undrar hur det är i skolorna i USA. Utbildningen kostar ju där. Tror att jag bara kommer ha ett snitt mellan 15-16. Kan man komma in på vilken utbildning som helst i USA eller har de gränser. Har hört att det är mest om man kan betala eller inte som spelar störst roll.
Sen om jag får kontakt med ett universitet som erbjuder mig ett stipendium. Vad är det då man ska tänka på? Är det svårt att få visum?

MVh

Svar:

20 jun 2013

Hej,

Här kan du läsa mer om stipendier och hur man söker dessa.

I USA ser utbildningssystemet annorlunda ut mot i Sverige. Om du kan betala för utbildningen så kommer du in i stort sett överallt. Sedan kan man få stipendier om man utmärker sig med goda studieresultat, ideellt engagemang etc. Svenskar kan få hjälp med finansiering av terminsavgifter etc genom CSN. Här kan du räkna ut ungefär hur mycket pengar du kan få.

Här kan du läsa mer om studier i USA. Där står det även mer om visum och hur det fungerar.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀